Uutiset

Yleinen

Maailman ensimmäinen traktoreiden talvirengas Nokian Hakkapeliitta TRI

Nokian Raskaat Renkaat esitteli traktoreihin talvirenkaan. Nokian Hakkapeliitta TRI on kokonaan uutta teknologiaa ja käyttäjäetuja siirtoajoon, talviurakointikäyttöön ja lumenauraukseen traktorilla. TRI:n pintamalli on lamelloitu kuvio, jossa on lamellinherättäjät ja talvikäyttöön suunniteltu erikoispintakumisekoitus, joka on suunniteltu takaamaan talvipito.

Nokian Hakkapeliitta TRI hyödyntää matalavärähtelysuunnittelua, joka on tuttu henkilöauton ja kuorma-auton renkaista. Hakkapeliitta TRI:n suunnittelussa on käytetty niin sanottua pintakuvion pituuden variointia, jolla saavutetaan parempi ajokokemus ja alhaisempi melutaso.

Ivalossa järjestetyssä esittelytilaisuudessa oli myös koeajomahdollisuus. Kuvassa väistötestialue rinteessä.

Nokian Hakkapeliitta TRI on erikoistuote Nokian TRI-perheeseen, jolla on jo hyvä maine traktoriurakoinnissa. Nokian TRI2 pysyy valikoimissa ja se onkin oikea valinta ympärivuotiseen käyttöön. Nokian Hakkapeliitta TRI tulee olemaan TRI-perheen talvirengas.

Nokian Hakkapeliitta on testattu tuote. Vertailukohtana on käytetty jo ennestään korkean pitotason omaavaa TRI2:sta. Verrattuna TRI2:een Hakkapeliitta TRI:lla on 25 % parempi vetokyky jäällä ja 23 % lumipolanteella. Merkittävät ominaisuuksien parannukset on todennettu todellisilta käyttäjiltä.

Hakkapeliitta TRI voidaan varustaa myös nastoilla. Nastojen paikat tulee merkittynä tehtaalta ja nastoitus voidaan tehdä myöhemmin, mikäli työ-tehtävät sitä vaativat.

Timo Vainio Nokian Raskailta Renkailta on tyytyväinen saatuun palautteeseen uutuudesta.

Hakkapeliitta TRI:ssä on suuri määrä pitosärmiä vetosuuntaan ja sivuttain. Lamelloidut palat ovat varustettu lamellinherättäjillä, joiden avulla saavutetaan enemmän pitoa. Hakkapeliitta TRI:n sivusuuntaan olevien särmien määrä on suuri, jolla on saavutettu hyvä sivuttaispito. Viistolamelloidut palat ajosuuntaan nähden antavat lisää pitosärmiä sekä veto- että sivusuuntaan.

Ensimmäisessä vaiheessa kokovalikoima kattaa kuusi kokoa (kolme paria), jotka tulevat saataville 2014 viimeisellä neljänneksellä. Kolme lisäkokoa ovat saatuvilla 2015 ensimmäisellä neljänneksellä. Tulevat rengaskoot on valikoitu lumialueiden hoitoon ja kunnossapitoon käytettävien laitteiden perusteella. Markkinat tälle uudelle lisäykselle talvirengasperheeseen ovat lumialueet maailmanlaajuisesti, pääosin keskittyen Pohjoismaihin, Keski-Euroopan alppivyöhykkeeseen ja Pohjois-Amerikkaan.Lue seuraavaksi