Uutiset

Yleinen

Luottamus Alliancen renkaille

Janne Leppänen

Alliance-renkaat olivat nokialaiselle Mönkän Kaivimen Janne Leppäselle outo merkki Tampereen Euromasterin Esko Puputin sitä hänelle kaupatessa. Kokeilusta syntyi luottamus merkkiin ja nyt Leppäsen traktoreissa, pyöräkuormaajassa ja kaivukoneessa on kaikissa Alliancet. Mies odotteli tammikuulla Norjasta käytettynä hankkimaansa JCB Fastracia, johon hän kertoo hankkivansa alle tietysti Alliancet.

Ensimmäiset traktoriinsa hankkimat Alliance 550 -renkaat vakuuttivat ominaisuuksillaan Leppäsen. ”Vetopito on erityisen hyvä. Noita vaihtoehtoja ei kovin montaa ole, kun traktoriin hakee palakuviorengasta. Alliance on monipuolisesti hyvä, se pitää talvella eikä kulu kesällä kovin.”

Mönkän Kaivin urakoi useammallakin talvikunnossapitoalueella. Traktorilla on hoidossa 150 kilometrin tieosuus, jossa toisena on kuorma-auto. ”Suurin osa pitää ajaa kahteen kertaan, osa kolmeen ja vähän vielä neljään kertaa, joten kilometrejä kertyy joka lenkistä huomattavasti.” Pyöräkuormaajalla ja traktorilla on alue Tampereen puolella.

Viime syksynä Leppänen vaihtoi tieurakkaa hoitavan traktorin aiempaa isompaan. Nyt alla on uusi New Holland T7 185. ”Lähinnä lavetinvedon takia vaihdoin traktoria isompaan. Tästäkin optimoitiin tehoja, ihan vakioilla ei olla liikenteessä”, sanoo Leppänen.

Katso viereisestä videosta miten Alliancet välittävät New Hollandin voiman tienpintaan aurauksessa.

New Hollandin etunostolaitteisiin on kytketty Soukkion 4,3 metriä leveä aura. ”Kyllä traktori toki helposti lähtee luisumaan sivuttain tuon aika leveän auran kanssa, mutta vetopitoa renkaissa on ihan riittävästi. Ketjuja ei näissä hommissa oikein voi käyttää eikä tässä ole nastojakaan kaivattu. Nyt on ollut kolmeakymmentä senttiä lunta eikä vetopidon kanssa ole ollut mitään ongelmia.”

Soukkion valmistamaan auraan Leppänen on tyytyväinen, se kestää ja toimii. ”Minulla oli tässä toisen merkkinen aura, jota piti hitsata melkein joka reissun jälkeen. Tämän kanssa sellaiset ongelmat ovat jääneet taa. Tämä aura on nyt toista talvea eikä sille ole tarvinnut tehdä mitään.”

”Jos talvella tarvitaan vetopitoa, tarvitaan sitä myös kesällä. Traktorilla vedetään lavettia ja maansiirtokärryä kesällä, ominaisuudet pitävät olla paikoillaan myös silloin. Tärkeää on, että rengas toimii myös täydessä vauhdissa.”

”Toisen traktorin Alliance 550 -palapintarenkailla on menty yli 1800 tuntia ja kilometrejä on kertynyt 5500. Mitään puhkeamisia tai muita ongelmia ei niissä tai muissakaan Allianceissa ole ollut”, kiittelee Leppänen.

Mönkän Kaivimen pyöräkuormaaja, Case 321F, auraa alueella, jossa on todella jyrkkiä mäkiä. ”Viime talvi mentiin ilman nastoja, kyllä Allianceilla pärjäsi ilmankin, mutta todella varovainen sai olla muutamissa paikoissa. Nyt Nasta-Pete asensi renkaisiin oikein järeät nastat. Turha ottaa riskejä tuollaisiin olosuhteisiin, siellä nasta on paikallaan. Noilla pito on ongelmatonta, mitä tarvitaan esimerkiksi jyrkän mäen alla olevassa mutkassa”, toteaa Leppänen.

”Pyöräkuormaajassakin Alliancet toimivat mainiosti. Kone ei pompota täydessä neljänkympin vauhdissakaan, mikä on tärkeää.”

Tieurakkaan kuuluu myös hiekoitus. Sitä varten Leppäsellä on Soukkion valmistama kahdeksan kuution vesitilavuuden omaava perässävedettävä hiekoitin. ”Oikein montaa tällaista riittävän kokoista ei ole markkinoilla. Tämän etuna on, että vaunu sirottelee hiekan traktorin ja hiekoittimen väliin, jolloin hiekoittimen pyörät ovat hiekoitetulla alustalla. Parhaimmillaan kyydissä on 15 tonnia hiekkaa. Hyvin on kestänyt, vaikka valmistajakin on hieman hirvitellyt määriä. Käytännössä tämä on ainoa hiekoitin, joka toimii tässä hommassa.”

Viime keväänä hankkimaansa pyöräalustaisen Liebherr A 914 Compact -kaivukoneen rengastuksena on myöskin Alliancet. Dual Master -renkaat ovat sellaiset, että ne voidaan pultata tiukasti pariin kiinni toisiinsa, jolloin paripyörän väliin ei tarvita mitään erillisiä suojauksia. ”Tämä on oikein hyvä ratkaisu. Tämä on yhtä tukeva kuin paripyörä, mutta muuten siinä ovat pallorenkaan hyvät puolet. Vannekoko on 22,5 tuumaa, joten renkaat ovat isokokoiset. Kaikkiaan tässä on ainakin 20 prosenttia enemmän kantopinta-alaa”, tuumailee Leppänen.

”Olen vetänyt tällä kaapeliauraa ja kyllä nuo riparenkaat pellolla paremmin pitävät kuin palat. Kulumisen tietysti ajattelin olevan nopeaa, mutta käytännössä nämä ovat kuluneet hitaammin kuin ajattelin. Kaikkiaan tämä oli hyvinkin onnistunut ratkaisu.”

Leppäsen kaivukone on runsaasti ja näyttävästi varusteltu. Harvoissa kaivukoneissa on esimerkiksi kapselit renkaissa. Leppänen perustelee kapseleita ulkonäköseikkojen lisäksi käytännöllisyydellä. ”Vanteiden sisään menee ilman kapseleita aina maata, joka jää sinne pyörimään, itsekseen se ei sieltä tule pois. Niin se hiljalleen kuluttaa maalit vanteesta. Kapselit estävät maan menemisen vanteisiin.”

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi