Uutiset

Yleinen

Luomuviinaa Koskenkorvalta

Altia aloittaa ohrapohjaisen luomuviljaviinan tuotannon Koskenkorvan tehtaalla ensi keväänä. Alkoholialan luomutuotannon lupia valvova Valvira on myöntänyt Altialle luvan luomuviljaviinan valmistukseen syksyllä 2014.

Luomuviljaviinaa valmistetaan Koskenkorvan tehtaan vuosittaisen huoltoseisokin jälkeen rajallinen erä noin 400 000 kilosta suomalaista luomuohraa. Erä käytetään pääosin Altian ruotsalaisen luomuakvaviitin valmistukseen.

”Erityisesti Ruotsissa luomutuotteiden kysyntä on ollut kasvavaa ja luomuohran saatavuus Suomessa on parantunut. Tämä yhdistelmä mahdollistaa meille oman luomuviljaviinan tuotannon, mitä olemme valmistelleet kuluvan vuoden aikana”, kertoo Koskenkorvan tehtaan johtaja Antti Snellman.

Luomuviljaviina tarkoittaa käytännössä etanolia, jonka raaka-aineena käytetään luomuviljaa, Altian tapauksessa luomuohraa. Niin kutsuttu luomuajo on mahdollista tehdä Koskenkorvan tehtaalla aina tehtaan huollon ja puhdistuksen jälkeen.

Akvaviitit ovat toistaiseksi ainoa Altian itse valmistama tuoteperhe, jossa voidaan käyttää Koskenkorvan tehtaan luomuviljaviinaa. Päätöksiä luomuviljaviinan käyttämisestä Suomessa myytävistä tuotteista ei ole tehty, mutta Altia kehittää jatkuvasti tuotevalikoimaansa vastatakseen kiinnostukseen vastuullisia tuotteita, kuten luomu- tai reilun kaupan tuotteita, kohtaan.

Altian suurin ruotsalainen asiakas, valtion vähittäismyyntimonopoli Systembolaget, on ilmoittanut haluavansa kasvattaa luomutuotteiden valikoimaansa siten, että vuoteen 2020 mennessä 10 prosenttia myydyistä tuotteista olisi luonnonmukaisesti tuotettuja.

Lue seuraavaksi