Uutiset

Yleinen

Öljylämmittäjät kasvattavat aurinkolämpömarkkinoita

Viime vuonna käyttöön otetuista uusista aurinkolämpöjärjestelmistä 80 prosenttia asennettiin öljylämmityksen yhteyteen. Kaiken kaikkiaan aurinkolämpöjärjestelmiä on käytössä noin 4000 pientalossa.

-Aurinkolämmön liittäminen öljylämmitykseen rinnakkaislämmönlähteeksi onkin tärkeässä osassa, kun halutaan lisätä edelleen uusiutuvan energian käyttöä ja edistää energiansäästöä, toteaa varatoimitusjohtaja Pekka Huttula Öljy- ja Kaasualan Keskusliitosta.

Aurinkolämmön käytölle on asetettu myös määrälliset tavoitteet valtiovallan ja öljyalan Höylä III -energiatehokkuussopimuksessa. Tavoite on, että vuonna 2016 viidesosassa öljylämmityksen kunnostuksista ja uudisasennuksista aurinkolämpö otetaan rinnakkaislämmönlähteeksi.

Aurinkolämmön suosiota öljylämmityksen rinnakkaislämmönlähteenä suosii Huttulan mukaan se, että aurinkolämpöjärjestelmät soveltuvat erityisen hyvin juuri öljylämmitykseen liitettäväksi. -Kun asennus tehdään ammattitaidolla, järjestelmä on automaattinen eikä vaadi juurikaan huoltoa, kertoo Huttula.

Aurinkolämmön ja muun aurinkoenergian käytön kehitystä Suomessa on tutkinut Solpros Ay.

Lue seuraavaksi