Uutiset

Yleinen

Lepaa 09 – Norcarilta a60-pienkuormain

– Puomissa on poikkeuksellisesti viisikulmainen runko, joka on vääntöjäykkä rakenne. Rakenne kestää enemmän kuormaa kuin aiemmat rakenteet, kertoo Vesa Vainionpää Norcarilta.

Puomin pystynivel on myös poissa ajo- ja työnäkökentästä, joka helpottaa kuljettajan työtä. Puomiin on rakennettu myös hydraulitoiminen vakaaja ja puomissa on hydraulinen jatke.

Norcarin a60 malli on varustettu samalla muuttuvatilavuuksisella hydraulipumpulla kuten vanhempi malli 760, jolloin ajo on tarkkaa. Vaikka moottorista otetaan korkeilla kierroksilla täysi teho työntekoon, ajotuntuma ei muutu. Eteen taakse ohjaus ja nopeus valitaan keinupolkimella vasemmalla jalalla. – Kuljettaja voi tällä ohjausjärjestelmällä ajaa äärimmäisen tarkkaan vaikka lasiin kiinni. Esimerkiksi asennustöissä tämä on selkeä etu, Vesa lupaa.

Norcar voidaan varustaa myös taakseajovarusteilla, jos halutaan käyttää koneen taakse sijoitettavaa kaivuria. Tällöin ohjaukseen tarkoitettu poljin varustetaan ohjauskepillä. Konetta liikutetaan eteen- taakse vetämällä tai työntämällä ohjauskeppiä.

www.norcar.fi, www.agritek.fi

(Katso lisäkuvista muita Lepaalla esillä olleita työkoneita ja laitteita)

Lue seuraavaksi