Uutiset

Yleinen

Lapin Biolämpö Oy:llä on osaamista omasta takaa

Lapin Biolämpö Oy on Tervolassa toimiva lämpöalan yritys, joka toimii kiinteässä yhteistyössä Pro-Pari Oy:n kanssa. Lämpölaitoksessa tuotetaan lämpöä pääasiassa metsähakkeella, joka on ekologinen vaihtoehto myös siksi, että poltettava materiaali saadaan laitokselle lähialueen metsistä. Lapin Biolämpö Oy on perustettu 2008 ja sillä on kaksi lämpölaitosta, joista toinen sijaitsee Tervolassa ja toinen Ylipaakkolassa. Tervolassa yrityksellä on myös omaa kaukolämpöverkostoa noin kaksi kilometriä ja lämpöasiakkaita ovat Tervolan kunta ja kunnan vuokrarivitalot sekä Paakkola Conveyors Oy:n tuotantolaitos. Ylipaakkolan lämpölaitos tuottaa lämpöä Paakkola Conveyorsin toiselle tuotantolaitokselle.

Biofiren Palokärki-poltin ja HT Enerco Oy:n valmistama Tulimax-biokattila ovat yhdessä toimiva lämmönlähde. Molempia Lapin Biolämmön lämpökeskuksia valvotaan ja ohjataan tietokoneiden kautta.

Varastosta hake siirtyy tankopurkaimella kolakuljettimelle, joka vie hakkeen välisäiliöön ja sieltä se siirtyy kahdella ruuvilla Biofiren Palokärki-polttimelle.

Pro-Pari Oy:n Veli-Matti Juntikka on osakkaana myös Lapin Biolämpö Oy:ssä, joten tietotaitoa mieheltä löytyy.

Pro-Pari Oy:n uudet toimitilat sijaitsevat aivan nelostien varrella Tervolassa.

Miika NyröLue seuraavaksi