Uutiset

Yleinen

Lämpöyrittäjäkilpailun voitto Enoon

Vuoden lämpöyrittäjä 2014 -palkinnon voitti Enon Energiaosuuskunta. Seinäjoella lämpöyrittäjäpäivillä pidetyssä palkintojen jaossa annettiin myös kunniamaininta nokialaiselle Puuwatti Oy:lle.

Enon energiaosuuskunta toimii Joensuun Enon ja Kontiolahden alueella. Osuuskunta on perustettu 1999, sillä on 52 jäsentä. Energiaosuuskunnalla on kolme omaa biolämpölaitosta, minkä lisäksi se hoitaa kolmea muuta laitosta. Tuomaristo perustelee Enon Energiaosuuskunnan valintaa sen laajentumisella usean lämpölaitoksen ylläpitäjäksi ja ison osakaskunnan tuomaa varmaa toiminnan pohjaa.

Lisäksi raati arvostaa osuuskunnan asiakastyötä. Osuuskunta mittaa asiakastyytyväisyyden ja parantaa toimintaansa sen perusteella. Osuuskunta toimii myös yhteistyössä paikallisten toimijoiden, muun muassa ammattikorkeakoulun, kanssa. Enon energiaosuuskunta on malliesimerkki aluetalouden edistämisestä ja tutkimuksen yhdistämisestä oman toiminnan kehittämiseen. Asiassa on onnistuttu niin hyvin, että toimintaan käy tutustumassa vuosittain paljon myös ulkomaisia ryhmiä.

Kunniamaininta kilpailussa myönnettiin nokialaiselle Puuwatti Oy:lle. Yrityksellä on kaksi lämpökohdetta ja se pyrkii laajentumaan. Puuwatti on tuonut biolämpöä aktiivisesti esiin julkisuudessa. Kunniamaininnassa painotetaan toimitusjohtaja Veli-Matti Alasen ammattitaitoa sekä pitkäaikaista ja keskeistä vaikutusta lämpöyrittäjyyden kehittämiseen. Alanen on neuvonut monia kollegojaan ja toiminut kouluttajana.

Bioenergia ry:n ja Motivan järjestämä vuoden lämpöyrittäjäkilpailu järjestettiin nyt 10 vuoden tauon jälkeen. Voittajat päätti tuomaristo, jossa oli edustajat Bioenergia ry:stä, Motivasta, Kuntaliitosta, MTKsta, TTS – Työtehoseurasta, Metsäkeskuksesta ja Koneyrittäjien liitto ry:stä. Kilpailuun tuli 11 hakemusta, jotka edustivat hyvin maantieteellisesti Suomen lämpöyrittäjien sijoittumista.

Tarkemmat esittelyt voittajista: www.lampoyrittajat.fi

TP

Lue seuraavaksi