Uutiset

Yleinen

Lametalille uudet omistajat

Lassi Mehtonen ja Vitali Konstantinov ostivat Lametal Oy:n osakekannan. Nyt parivaljakko alkaa rakentaa yrityksen toimintaa kohti uusia haasteita. Lassi jatkaa yrityksen toimitusjohtajana ja pysyy enemmän tehtaalla ja pitää tuotannon ja teknologian hallussa. Vitali hoitaa markkinointia ja näkyy enemmän asiakkaissa.

Kuvassa ovat Vitali Konstantinov ja Lassi Mehtonen. 

Uusia tuotteita ja uusia yhteyksiä pitää rakentaa jatkuvasti, jotta pysytään ajassa. Moni asia pitää toki ottaa haltuun omistusvaihdoksen jälkeen, jotta yritys olisi dynaaminen. Pari seuraavaa vuotta ovat luultavasti kiireisiä, kun uusia tuotteita suunnitellaan ja samaan aikaan laitetaan yrityksessä asioita toisenlaiseen kuntoon.

-Meillä on rekrytointia käynnissä, jotta löydämme sopivat henkilöt muutamiin avaintehtäviin, Lassi kertoo. Toisaalta esimerkiksi hitsauksessa käytetään tällä hetkellä henkilöstövuokrauksen kautta työvoimaa, kun ammattitaitoisista hitsareista on pula, Lassi jatkaa.

Lassi on suunnitellut kolme vuotta oman yrityksensä kautta Lametalille uusia tuotteita ja Lassin rooli on pitkälti sama myös vastaisuudessa. Asiakkaiden tuntemuksia ja tarpeita pitää kuunnella, jotta tuotteet sopisivat asiakkaille paremmin myös tulevaisuudessa.

-Nythän suuri osa kalustosta suunnitellaan ensisijaisesti pyöräkuormaajiin ja kiinteistöhoitokoneisiin. Myös erikoistarkoituksiin suunnitellaan työlaitteita, jos niille vain on löytymässä riittävästi asiakkaita. Tulevaisuudessa traktoreilla tehdään yhä enemmän kiinteistötöitä ja siihen pitää varautua. Auraus- ja hiekoituskalusto sopii traktoreihin, mutta pieniä puutteitakin valikoimassa vielä on, Lassi pohtii.

-Traktorityölaitteissa pitää pohtia tarkkaan materiaaleja, koska turha paino työkoneessa on monesti suuremmaksi haitaksi kuin muissa työlaitteissa, Lassi jatkaa. Hintaero tavallisen ja suurlujuusteräksen välillä ei ole valtava, mutta käsittely vaatii enemmän osaamista.

Markkina vakaa

Vitali on ollut Lametalilla töissä kuusi vuotta. Vitali hoitaa myyntiä ja markkinointia ja on sillä puolella paljon vartijana. Yhteistyö jälleenmyyjien kanssa on tärkeää ja myyjiä koulutetaan tuotteisiin. Traktoripuolella asiakkaat ovat löytäneet hyvin Starkin tuotteet ja Hankkijan kanssa yhteistyö on ollut molemmin puolin kannustavaa. Raskaskonepuolella käytännössä kaikki valmistajat ja maahantuojat myyvät Starkin työlaitteita ja monesti uuden koneen kaupassa työlaitteet paketoidaan peruskoneen kanssa kokonaisuudeksi.

-Kaikki uudet koneet myydään jälleenmyyjien kautta ja sitä kautta menee myös suuri osa varaosista. Varaosia myydään toki myös tehtaalta, Vitali kertoo.

Kulunut kausi oli hyvä

Lametalin puolella ollaan tyytyväisiä kuluneeseen talvikauteen, kun vaihteesta oli normaali luminen talvi. Myös hiekoitusta tarvittiin kohtalaisen paljon. Nyt keväällä harjataan ankarasti ja se näkyy myynneissä vastaisuudessa.

Lue seuraavaksi