Uutiset

Yleinen

Kylämatkailukohteista valtakunnallinen yhteisesite

Ensimmäinen kylämatkailuesite ”Tervetuloa kylään” on julkaistu. Esitteessä on pääosin Lomalaidun ry hallinnoimassa valtakunnallisessa kylämatkailuhankkeessa mukana olevia kyliä eri puolilta Suomea.

”Pohdimme markkinointia ja huomasimme, mikä hyödyntämätön voima on valtakunnallisessa valmiissa verkostossamme”, kertoo Tiina Perämäki Lomalaidun ry:stä. ”Pienillä kohteilla ei ole automaattisesti mitään yhteistä markkinointiväylää. Yhdistämällä voimavarat saatiin esite, jossa kyliä esitellään Peräseinäjoelta Möhköön ja Degerbystä Pirttikoskelle.”

Degerby, Iivantiira, Kalkkinen, Kukkian seutu, Killinkoski, Lohjan Saaristo, Metsäkansa, Möhkö, Niinisaari, Peräseinäjoki, Ruhtinansalmi, Sukeva, Syvänniemi, Vuonislahti ja Ypäjä toivottavat matkailijat tervetulleiksi kylään.

Kylämatkailu kulttuurimatkailun ytimessä

Kulttuurimatkailijoita kiinnostaa paikallinen elämäntapa, omaleimaiset kohteet ja paikalliset ihmiset. Myös lähiseudun asukkaat voivat yllättyä vaikka oman maakunnan kylissä matkatessaan, ja kauemmaksi mennessä murrekin viehättää vaihtelevuudellaan.

Kyläkulkijan oppaasta löytyy vinkkejä niin perhematkailijoille kuin aktiivilomaa kaipaaville, oppaasta löytyy hyviä reittejä esim. karavaanareille.

”Kylissä on uskomattoman mielenkiintoisia kohteita ja tapahtumia, jotka voi sananmukaisesti  ”löytää” kyläkierroksilla. Tutustua voi Nauhatehdasmuseoon Killinkoskella, Syvänniemen ortodoksiseen tsaounaan tai ihmetellä mitä Original Sukeva -tapahtuma pitää sisällään”, vinkkaa Soila Palviainen esitteen tuottaneesta Matkailu- ja ympäristövalmennus Entrasta.

Esitteestä on tehty 25 000 kpl painos, ja sitä on jaossa kylissä eri puolilla Suomea  ja tammikuun Matkamessuilla. Esitteeseen voi tutustua myös osoitteessa tervetuloakylaan.fi

TP

Lue seuraavaksi