Uutiset

Yleinen

Kotimainen maaseutumatkailuyritys palkitaan ELMA-messuilla

Omaleimainen ja innovatiivinen maaseutumatkailuyritys palkitaan ensi marraskuussa maaseudun pienyrittäjille tarkoitetulla InnoElma-palkinnolla. Helsingissä pidettävillä ELMA maaseutumessuilla jaettavan palkinnon saajaa voi ehdottaa syyskuun loppuun saakka. Palkinnon saajan valitsee kehityspäällikkö Terhi Hook Matkailun edistämiskeskuksesta.

InnoElma-palkinnon tarkoituksena on tuoda esiin ja tukea maaseutuyrittäjyyttä sekä omaleimaisia maaseudun pienyrityksiä. Palkittavan maaseutumatkailuyrityksen tulee hyödyntää kotimaista osaamista. Lisäksi painotetaan jatkuvaa laatutyötä, yhteistyötä alueen muiden yritysten kanssa sekä tuloksellista markkinointia. Palkinnolla halutaan kannustaa maaseudun yrittäjiä kehittämään palveluitaan ja tuotteitaan. Palkinnon arvo on 3 000 euroa ja sen lahjoittaa Suomen Messusäätiö.

Ehdotuksia palkinnon saajaksi voi esittää ELMA maaseutumessujen nettisivuilla www.elmamessut.fi syyskuun loppuun saakka. Yritys voi myös ehdottaa itseään palkinnon saajaksi. Palkinto julkistetaan ELMA maaseutumessuilla Messukeskuksessa perjantaina 7.11.2014.

Viime vuonna InnoElma-palkinto jaettiin elintarvikkeelle, ja sen sai ilmakuivattuja P.O.R.K-lihatuotteita valmistava luumäkeläinen Saparokuja Oy. Matkailuyritykselle palkinto myönnettiin viimeksi vuonna 2012, silloin palkinnon sai Lieksan Matkakaverit.

Lähiruokaa ja kotieläimiä

ELMA-messut Messukeskuksessa 7.–9.11.2014 esittelee suomalaisen maaseudun osaamista, tuotteita ja palveluita, kuten elintarvikkeita, maaseudun kehittämistä, maaseutumatkailua sekä kotieläimiä ja niiden hoitoa.  Tapahtumassa on lähiruokaa, luomutuotteita, maaseudun kehittämistä ja maaseutumatkailua esitteleviä näytteilleasettajia. Tärkeä osa ELMA-messuja ovat kotieläimet, joita messuilla on näyttelyhallin täydeltä. Eläimet esittäytyvät myös ohjelmalavalla päivittäin.

ELMA-messut on osa Meidän Viikonloppu -kokonaisuutta, joka nivoo yhteen viisi kiinnostavaa messutapahtumaa. Perheille suunnattuun tapahtumaryppääseen kuuluvat ELMA, Metsä, Kädentaito, OutletExpo ja Lemmikki-messut.

TP

Lue seuraavaksi