Uutiset

Yleinen

Kotimaan ensimmäinen Lännen 8600ie Jari Pirjolalle

Lännen 8600ie

Tuntuu tosi hyvältä”

Lännen Tractors esitteli uusimman mallinsa, Lännen 8600ie -pyöräkuormainkaivurin, Helmikonepäivillä tammi-helmikuun vaihteessa. Samalla Espoon Lännen Centerillä luovutettiin ensimmäinen 8600ie Jari Pirjolalle.

– Tämä on jo seitsemäs uutena hankkimani Lännen kone. Kun puhutaan pyöräkuormainkaivureista, Länkkärit pesevät tuontikoneet mennen tullen. En osaa enää edes kuvitella tekeväni töitäni muilla koneilla, sanoo Hausjärven Hikiällä asuva Pirjola.

– Vuosien varrella olen oppinut tuntemaan Lännen Tractorsin Loimaan tehtaan väkeä. Aina olen apua saanut, kun olen sitä tarvinnut. On helppo hoitaa suomalaisen koneen hommat suomeksi.

Nopeampi ja herkempi

Vankan Lännen-kokemuksensa ansiosta Jari Pirjolaa ei hirvittänyt hankkia upouutta mallia, josta yhdelläkään kollegalla ei ollut vielä kokemusta.

– Uusin tekniikka on aina kiinnostanut. Tässä uutuudessa kiinnostivat muun muassa runkokeinunnat. Huomasin jo tehtaalla koeajeluissa, että tämä on nopeampi ja herkempi kuin aiemmat mallit. 8600ie täyttää myös uusimmat päästövaatimukset – sellaisetkin joita ei ihan vielä edes vaadita. Ympäristöystävällisyys oli tärkeä valintaperuste. Se on myös tärkeä valtti, kun kilpailen asiakkaista.

Jari Pirjola on pyörittänyt yhden miehen koneurakointiyritystään jo 22 vuotta. Eniten viime aikoina ovat työllistäneet Riihimäen kaupungin kunnallistekniset työt. ”Luppoaikoina” mies hoitaa kotitilaansa.

– Myös verkonrakennustöitä on tullut tehtyä paljon. Kaikkiin töihin oltava valmis lähtemään. Hommia on riittänyt mukavasti; jos yhdellä asiakkaalla ei ole töitä tarjolla, niin toisella on. Ja onhan se iso etu, että minulla on aina uudet ja nykyaikaiset koneet. Hyvien koneiden ansiosta omakin motivaatio pysyy korkealla ja työnteko on miellyttävämpää ja tehokkaampaa.

Kulkee ”herrasmiesmäisesti”

Haastattelupäivänä Pirjola oli täyttämässä putkikaivantoa Riihimäellä uuden asuntoalueen rakennustyömaalla. Tuliterä Lännen 8600ie oli ensimmäistä kertaa oikeissa töissä. Ensituntemukset olivat erittäin positiivisia:

– Tuntuu tosi hyvältä. Uusi kone kulkee pehmeämmin, runkokeinunnan ansiosta jotenkin ”herrasmiesmäisemmin”. Tällä lyhyellä kokemuksella minulla on pelkkää myönteistä sanottavaa, sanoo Suomen ensimmäinen 8600ie-kuski.

Lännen 8600ie -pyöräkuormainkaivurin Pirjolalle myyneen aluepäällikkö Ari Keinumäen mukaan uusi malli on herättänyt mukavasti kiinnostusta.

– Jo ennen Helmikonepäiviä esittelimme demokonetta joillekin asiakkaillemme. Saimme siitä hyvää palautetta. Uusi moottori, ympäristöystävällisyys, runkokeinunta ja monet muut uudet ominaisuudet tuntuvat kiinnostavan, Keinumäki sanoo.

Entistäkin vahvempi ja vakaampi

– Uuden Lännen 8600ie-pyöräkuormainkaivurin ominaisuudet ovat huippuluokkaa. Vahva ja taloudellinen, 4-sylinterinen ja 3B-päästöluokan täyttävä Agco Power -dieselmoottori, suuri vääntömomentti laajalla kierrosalueella ja entisestään kohotettu 107 kW:n maksimiteho. Samalla kuitenkin polttoaineen kulutus on vähentynyt, kertoo Lännen Tractorsin tuoteryhmäpäällikkö Jan Aspvik.

Uudessa mallissa on myös entistä väljempi työhydrauliikan järjestelmä uusine venttiilipöytineen. Systeemi on taloudellisempi käytössä, lämpökuormaa syntyy vähemmän ja kaivu- ja kuormalaitteen liikkeet ovat tarkemmin hallittavissa.

– Lännen 8600ie-mallissa on uudistetut runkorakenteet. Kone on entistäkin vakaampi – varsinkin kuormainkäytössä ja siirtoajossa maantiellä. Erittäin ketterässä koneessa rungon kääntökulma on totutusti 42 astetta ja runko keinuu +/- 400 mm, Jan Aspvik kertoo.

TP

Lue seuraavaksi