Uutiset

Yleinen

Kosken Kone myy Agrinolit

Suomessa ei öljylähteitä ole, joten kotimaista öljyä ei ole tarjolla. Öljyn jalostaminen on toinen juttu ja maailmalla osataan sekin. Kosken Kone myy Agrinol-öljyjä ja muita voitelu- ja puhdistustuotteita Nivassa ja kuljetukset sieltä lähtevät ympäri Suomea.

Kosken Kone Oy tuo Ukrainalaisia Agrinol-öljyjä maahan kolmatta vuotta ja toimitusmäärät ovat kasvaneet vähitellen. Öljymyyntiä hoitavat pääasiassa Sampo Ylikoski ja Atte Aittola.

– Tavoitteena on kuitenkin kasvattaa myyntiä, koska Agrinol-tuotteet ovat laadukkaita, Atte vakuuttaa. Öljyjä ei kuitenkaan myydä ilman luokituksia, eikä ilman käyttötarkoitukseen vaadittavia lisäaineistuksia. Agrinolin valikoima sisältää myös valmistajakohtaiset öljyt esimerkiksi traktoreihin ja muihin maatalouskoneisiin, kun vaatimukset poikkeavat perusöljyistä.

– Näissä luokitukset ovat kuten muidenkin valmistajien öljyissä. Aikaisemmin puutteena valikoimassa olivat öljyt korkeammat päästönormit täyttäviin ureamoottoreihin. Nyt nekin on saatu valikoimiin. Agrinolilla on valikoimissaan myös huolloissa tarvittavia muita kemikaaleja; jäähdytin- ja jarrunesteitä, puhdistusaineita ja voiteluaineita. Valikoimaan kuuluu myös teräketjuöljyt moottorisahoihin.

Sampo Ylikoski täyttää hyllyä myymälän puolella. Voiteluainetta toimitetaan tuubeissa ja isommissa astioissa käyttömäärien mukaan.

Agrinolin omistaja osti itävaltalaisen John Grease- tuotemerki ja valikoima laajeni samalla JG-öljyjen suuntaan. Tuotemerkk on edelleen virallisesti itävaltalainen. Ensimmäiset JG-öljytuotteet tulivat Kosken Koneen myyntiin toukokuun viimeisellä viikolla.

– Valikoimissa on myös moottorissa ja voimansiirrossa kitkaa vähentävää X-1 R-lisäainetta. Omissa koneissa sitä koitettiin mittaamalla viime kesänä ja kun Vredon kaikkiin öljyihin lisättiin öljynvaihdon jälkeen lisäaine, kaikkien muiden öljyjen mitatut lämpötilat laskivat paitsi jarrullisten napojen. Kaiken maailman laskelmia voidaan toki esittää, mutta polttoaineen kulutus laski siten että parin sadan euron ainekustannus oli maksettu alentuneena polttoainekustannuksena puolessa välissä öljynvaihtoväliä, Sampo toteaa.

Toimitettava tynnyri odottaa kuljetusta.

Varastoon Nivalassa on tullut toimitus ja tavaraa on lattialla odottamassa hyllytystä. Varasto on sangen kattava ja erikoisöljyt saadaan seuraavaan maahantuontikuormaan. Kannattaa siis soittaa ja varmistaa erikoisöljyn saatavuus.

Varastossa on myös esimerkiksi jäähdytinnesteitä.

Lue seuraavaksi