Uutiset

Yleinen

Korkealaatuiset Techking-työkonerenkaat Karvian Kone ja Laitemyynti Oy:ltä

Vuosien varrella Karvian Kone- ja Laitemyynti Oy on maahantuonut ja myynyt useitakin eri rengasmerkkejä, mutta jo noin kolmen ja puolen vuoden ajan on yritys markkinoinut lähes yksinomaan korkealaatuisia oikealla hinta/laatusuhteella olevia kahden ja kolmen tähden Techking-työkonerenkaita.

Techking-työkonerenkaat

Techking on maailmanlaajuinen raskaiden maansiirtokoneiden rengas- ja vannetoimittaja, jonka laajoista valikoimista löytyy oikea rengas kaikkiin käyttötarkoituksiin ja –kohteisiin. Renkaita on muun muassa louheautoihin, kuorma-autoihin, pyöräkuormaajiin, dumppereihin, nosturiautoihin ja satamakoneisiin.

Techking on innovatiivinen edelläkävijä raskaiden renkaiden valmistajana. Se suunnittelee renkaansa alusta loppuun itse ja tekee tuotekehityksen osalta tiivistä yhteistyötä asiakkaiden kanssa. Tällöin renkaat ja niiden ominaisuudet vastaavat parhaiten asiakkaiden vaatimuksia ja tarpeita. Kaikki uudet Techking-renkaat testataan sekä käytännön olosuhteissa että rumputestausmenetelmällä. Monipuolinen testausohjelma takaa renkaiden kestävyyden ja hyvän suorituskyvyn. Techking-renkaissa on eri käyttötarkoituksiin soveltuvat kumiseokset. Yksi Techking-renkaiden laadun tae on laadukkaat raaka-aineet. Teräskudokset tulevat Belgialaiselta Bekaertilta, SMR-luokan noki Cabotilta USAsta ja alkuperäisluonnonkumi Malesiasta tai Thaimaasta.

On tärkeää, että esimerkiksi talvirenkaat toimivat hyväksyttävästi Suomen vaihtelevissa, lumisissa ja jäisissä olosuhteissa. Vastaavasti Australian kuumat olosuhteet, joissa ajouran lämpötila saattaa olla +80 astetta, vaatii aivan erilaisen kumilaadun. Useat konevalmistajat, kuten Moxy, Bell, Liebherr, Vogele ja Ljungby Maskin käyttävät Techking-renkaita ensiasennusrenkaina uusissa koneissa. Techking-renkaille on ainoana rengasmerkkinä myönnetty tuotevastuuvakuutus, jolloin laadunvalvontaa tapahtuu myös vakuutusyhtiön kautta.

Karvian Kone ja Laitemyynti Oy:llä on valikoimiltaan yksi Suomen laajimmista maansiirtokoneiden rengasvarastoista, sillä suoraan varastosta löytyy noin 60 eri tuotemallia ja toimitukset useimmille paikkakunnille onnistuu seuraavaksi tai sitä seuraavaksi päiväksi. Myynti tapahtuu Karviasta suoraan asiakkaille sekä muutamien jälleenmyyjien kautta, joita ovat: Loviisassa Arton Rengaspalvelu, Eurajoella Vanne- ja rengaspalvelu Mäkelä, Haapajärvellä Haapajärven Kumikeskus ja Maanselässä (Kajaani) Korjaamo Aimo Meriläinen.

Muita rengasalan tuotteita

Renkaiden lisäksi Karvian Kone ja Laite Oy:n myyntivalikoimiin kuuluvat: Long March –rengaskoneet, paineilmahydrauliset tunkit, paikkaus- ja tiivistysaineet, rengaspaineenvalvontajärjestelmät pyöränpulttiavaimet sekä räjäytysmatot.

Rengaskoneita on kahta kokoluokkaa; Long March T598 raskaan sarjan renkaille, joiden paino saa olla 1600 kg. Vannekoot ovat tällöin 14–56” ja renkaan halkaisija maksimissaan 2300 mm ja leveys 1065 mm. K&L raskaankaluston rengaskone puolestaan soveltuu 14–26” vanteille renkaan halkaisijan ollessa maksimissaan 1650 mm ja leveyden 800 mm.

K&L paineilmahydraulisia tunkkeja on 25 tonnista 50 tonniin nostavia ja ne ovat 2- ja 3-jatkoisia. Tunkkien minimikorkeus on mallista riippuen joko 180 mm tai 230 mm.

K&L Techking TPMS –rengaspaineenvalvontajärjestelmä on suoraan renkaaseen asennettava laite, joka antaa reaaliaikaista tietoa rengaspaineesta ja jossa on myös 180 päivän datamuisti. Laite sopii erityisesti vaativaan käyttöön. Oikea rengaspaine säästää rengasta eli se on kustannuskysymys.

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi