Uutiset

Yleinen

Korjuukalusto kuntoon

Aimo Kortteen Konepajalla kunnostetaan vaihtokoneina tulleita Murskia ja asiakkaiden koneita. Jotta kunnostussesongista selvitään, kahden pääsääntöisesti koneita huoltavan asentajan lisäksi tuotannon puolelta joku tulee auttamaan huoltotöissä. Koneethan ovat tuttuja kokoonpanossa töitä tekeville.

Asiakkaat toimittavat koneita huoltoon lähiseudulta yleensä itse. Kauempaa ne tulevat rahtina. Etukäteen yleensä tiedetään, mitä koneelle tehdään, kun se tulee huoltoon, kun kaikki liikkuvat osat vaihdetaan.

– Kun hihnat ja valssit on uusittu, on koneella jälleen edessä huolettomia tonneja, kertoo Matti Rättyä murskan myynnistä. Monet asiakkaat ovat huoltoasioissa liikkeellä valitettavan myöhään kesällä, kun tässä vaiheessa viimeistään pitäisi varata huollolle aikaa. Itse huollossa yleensä aikaa tarvitaan päivä, mutta tuleva sesonki aiheuttaa ruuhkaa.
– Viimeisinä päivinä ennen korjuukauden alkua on yleensä mahdoton saada konetta huoltoon, Matti muistuttaa.

Valssit kuluvat kun niillä litistetään vilja. Kostealla tavaralla valssien kuluminen on vähäisempää kuin kuivalla. Valssien kulumisen huomaa, kun kone ei enää kunnolla ime viljaa. Valssit ovat silloin kuluneet.
– Valsseissa on myös eroja. Käytössä on urattomia valsseja, jotka sopivat puhtaan viljan murskaukseen. Uralliset valssit taas sopivat myös karkeamman tavaran kuten herneiden litistämiseen.

www.murskabiopacker.fi

Lue seuraavaksi