Uutiset

Yleinen

Konetalo Vainikalta Solikset

AGCO Suomen osastolla esiteltiin eri työtehtäviin erikoisvarusteltuja traktoreita ja niihin sovitettuja työlaitteita. Traktori varustellaan sopivaksi asiakkaan tarpeisiin, jotta työ käy sillä asiakkaan toivomalla tavalla. Puolustusvoimat muutti kuljetusstrategiaa muutama vuosi sitten ja päätyi koukkulavajärjestelmään. Koukkulavat kulkevat ensin kuorma-autolla kaukokuljetuksen.

Tämän jälkeen lähi- ja maastokuljetus hoidetaan traktorikyydillä. Kun traktori varustetaan lumiauralla, hiekoittimella tai jollain muulla lisävarusteella, päästään kuorman kanssa todella huonoon paikkaan. Aikoinaan traktorikuskit olivat arvoasteikossa ”huonompia” muihin kuskeihin nähden. Nyt traktoripuolelle on halukkuutta, kun kalustona ovat monipuoliset ja maastokelpoiset koneet varusteineen. AGCO Suomi teki aikoinaan isot kaupat ja toimitukset jatkuvat edelleen. Traktorin keula on varustettu puskutuella ja telineillä, jotka antavat vääntöjäykkyyttä auraustyöhön. www.agcosuomi.fi

Turun Konekeskuksen Rysky-vaunut ovat saaneet käännettävän takalaidan. Kun takalaidan kääntää sivulle sivulaidan viereen ja lukitsee laidan siihen, voidaan vaunuun lastata kuormalavoja tai vaikka siirrettäviä koneita. Kun laidan kääntää ja lukitsee taakse, voidaan hydraulista takalaitaa käyttää normaalisti. 

Konetalo Vainikka esitteli näyttelyssä uusia Vainikan maahantuomia Solis-traktoreita. Kyseistä merkkiä myydään Amerikassa Yanmar-merkillä, koska amerikkalainen Yanmar on osaomistaja yrityksessä, mikä valmistaa Intiassa Solisia. Tämä on ensimmäinen kone, mikä tuli Suomeen. Pääkohderyhmä Solisille ovat esimerkiksi kiinteistöhuollot ja seurakunnat. Solisiin on tarjolla myös etukuormaimet. Yanmarin Euroopan keskusvarasto on Saksassa. Saksa on pitkään ollut Solisin päämarkkina Euroopassa, mutta Solisia on myyty muuallekin kylmiin olosuhteisiin, kuten Norjaan ja Islantiin. 

Solis on koottu perustekniikasta kuten Carraron etuakselista ja muista tunnetuista komponenteista. Traktori on suunniteltu ympäristöön, missä ei ole tietokoneita. Traktori on yksinkertainen, toimintavarma ja edullinen. Traktorin voi huoltaa itse ilman tietokonetta. Vaihteisto on mekaaninen, radio ja ilmastointi ovat vakiona. Takuu traktorissa on kolme vuotta tai 2000 tuntia.

Varusteena on kaksi 2-kaksitoimista hydraulilohkoa taakse, jarru-ulosotto, normaali koukku ja maatalousvetolaite, päävirtakatkaisija. Tarjolla on nyt 70-heppainen turbokone. Kesällä valikoimiin on tulossa isompi 90-heppainen Adblue-moottori. konetalovainikka.fi

Lue seuraavaksi