Uutiset

Yleinen

Konekeskon huolto-, korjaamo- ja varaosapalvelut samasta paikasta Oulussa

Nykyisellä paikalla Tikkasentie 2:ssa Konekeskon huolto-korjaamo on toiminut vuodesta 1993 lähtien. Samassa rakennuksessa on uusien maarakennus- ja ympäristökoneiden 200 neliön näyttely- ja myyntitila sekä 400 neliön huolto-, korjaamo- ja varustelutila asianmukaisin varustein. Myös toinen Pohjois-Suomen maarakennuskonemyyjistä, Juha Kiuttu pitää toimistoaan tiloissa.

 

K-varaosamyymälä toimii viereisessä rakennuksessa, pihan toisella puolella olevan K-maatalouden tiloissa, joissa toimii myös traktori- ja konemyyjä Mikko Ylitalo. Keskon Pohjois-Suomen varaosamyyntiä hoitavat varaosamyyjät Pentti Tauriainen ja Tapio Mäkelä. Viime syksynä Kesko laajensi varaosaverkostoaan siirtämällä maarakennus- ja ympäristökonevaraosien myynnin Keskon omiin varaosapisteisiin, joista yksi on Oulu. Tämä muutos on helpottanut suuresti sekä Keskon omien asentajien että sopimushuoltoyrittäjien töitä. Keskon alkuperäisosilla on 12 kuukauden takuu ja lisäksi nämä varaosaliikkeet myyvät myös muita tarvikkeita ja lisävarusteita.

Konekeskon varaosien keskusvarasto sijaitsee Vantaalla ja Keskolla on kaikkiaan kahdeksan omaa varaosapistettä sekä K-ryhmän koneisiin erikoistuneita K-varaosaliikkeitä 32 kappaletta eripuolilla Suomea.

Huoltoautoja Oulun toimipisteessä on kaksi Keskon omaa sekä neljä sopimushuoltoyrittäjän. Määrä on sopiva, sillä kesäaikana suurin osa töistä tehdään asiakkaan luona tai maastossa ja toiminta-alue on suuri. Se käsittää Oulun alueen lisäksi Lapin läänin ja välillä käydään jopa Ruotsin puolellakin.

 

Maatalous-, maarakennus- ja ympäristökoneiden huolto- ja korjaamopalvelut samasta paikasta

Oulu on yksi Keskon omista huoltokorjaamoista, joissa on sekä omia että sopimushuoltomiehiä, jotka hoitavat niin maatalous- kuin maarakennus- ja ympäristökoneiden huolto- ja korjaamopalvelut. Tämä Oulun toimipiste on erikoisvarusteltu myös vaativiin korjaustoimenpiteisiin sekä uusien koneiden varusteluihin ja tietenkin normaaleihin määräaikaishuoltoihin.

Konekeskon edustamien Massey Ferguson –traktoreiden huolto ja korjaus tapahtuu pitkänlinjan huoltomiehen Ilkka Isokäännän , MF-huolto Isokääntä Ky:n toimesta. Claas-puimureiden ja Grimme-perunakoneiden huollosta ja korjauksesta vastaa Jukka Leväinen, Konehuolto Jukka Leväinen, samoin kuin niin sanottujen perässä vedettävien maatalouskoneiden huolloista ja korjauksista.   

Konekeskon maahantuomia ja markkinoimia maarakennuskoneita ovat: Case- ja New Holland-maansiirtokoneet, Kubota-minikaivukoneet, Grove- ja Kobelco-nosturit, Manitou-kurottajat ja –henkilönostimet, Unic-mininosturit sekä NPK-työlaitteet. Näiden koneiden huollosta ja korjaamisesta vastaavat Konekeskon Jukka Konttila, Pentti Lantto sekä Unto Auvinen, Konehuolto Unto Auvinen.

Ympäristökoneiden osalta Keskon valikoima keskittyy Kubotan tuotteisiin, joita ovat: minikaivukoneet, vaakatasoleikkurit, traktorit, pyöräkuormaajat, yhdistelmäkaivurit, RTV-lava-ajoneuvot. Näiden koneiden huollon ja korjauksen hoitavat Jukka Konttila sekä Pentti Lantto ja sopimushuollon Hannu Neuvonen, Trukkihuolto Hannu Neuvonen Oy:stä.

Keskon edustama trukkimerkki on Still, jonka mallistoon kuuluvat: erilaiset sähkötrukit, diesel/kaasutrukit, vetotrukit, varastotrukit, keräilytrukit, lavansiirtovaunut sekä pinontatrukit. Näiden huolto on Hannu Neuvosen hoidossa, kuten myös aikaisemmat Konekeskon myymät merkit, joita ei suinkaan voi jättää ilman asian osaavaa huoltomiestä.

”Vaikka huolto- ja korjaamotyöt onkin vastuutettu tietyllä tavalla, tehdään töitä tarpeen mukaan ristiin, jotta kaikki työt saadaan hoidettua ja muidenkin merkkien ja koneiden osalta asiakkaita ei jätetä pulaan”, toteaa Jukka Leväinen lopuksi.

Miika Nyrö

 
 
 
 

Lue seuraavaksi