Uutiset

Yleinen

Konekesko esittelee uutuuksia ja kattavaa konevalikoimaansa KoneAgriassa

Konekesko esittelee KoneAgria-näyttelyssä Jyväskylän Paviljongissa 8.-11.10.2014 uutuuskoneita sekä kattavaa konevalikoimaansa. Uutuuksina esillä ovat uudistuneesta Claas Tucano-puimurimallistosta Tucano 430, Massey Ferguson –traktorimalliston suurin, 400 hevosvoimainen, MF 8737 sekä Weidemann CX5080T-teleskooppipyöräkuormaaja. Lisäksi esittelyssä on keväällä avattu varaosa- ja tarvikeverkkokauppa Konekesko Webshop. Konekeskon osasto on B-hallissa ja osastonumero B400.

Massey Ferguson esitteli viime vuoden Agritechnicassa uuden 8700 –mallisarjan sekä nelisylinterisen 5600 -mallisarjan. Nyt molemmat näistä koneista on esittelyssä Koneagria -näyttelyssä. MF5600-sarja ensiesiteltiin Suomessa keväällä ja nyt syksylle suomeen saatiin Massey Ferguson-traktorimalliston lippulaiva, MF8700 –mallisarjan suurin traktori MF8737.

Mallisarjan suurin traktori 8737 rikkoi 400 hevosvoiman rajapyykin tehossa, ja on näin ollen markkinoiden tehokkain Massey Ferguson -traktori. Voimanlähteenä on uusi kuusisylinterinen, 8,4 litrainen, AGCO  Power -moottori. Moottori täyttää TIER 4 FINAL päästömääräysluokan, joka on tämän hetken vaativin päästöluokka. Vaihteistona on portaaton, Dyna-VT -vaihteisto, joka välittää tehot loistavasti sekä pyörille että voimanulosottoon. Uusittu mittaristo ja värillinen, suurennettu matriisinäyttö ovat sekä selkeitä että helppokäyttöisiä. Lisäksi konepeitto on saanut uuden ilmeen, sillä jäähdytysilman kiertoa on tehostettu sivuilla olevilla poistoilma-aukoilla. Varustelutasoja on kaksi: kattavasti varusteltu Efficient tai premium-varustelu Exclusive.

MF 5600 –mallisarja sisältää koneet 110 hevosvoimasta aina 130 hevosvoimaan asti. Kaikki tämän mallisarjan traktorit ovat varustettu viistolla konepeitolla, joka takaa loistavan näkyvyyden konepeiton ylitse. Hytti on sama kuin isossa 7600 -mallisarjassa, joten se on erittäin tilava. Vaihteistona on saatavana joko Dyna-4, tai Dyna-6 vaihteisto. Dyna-4 vaihteistossa on 16 vaihdetta eteen ja taakse, kun taas Dyna-6 vaihteistossa on pikavaihteita 24. Varustelutasoja on kaksi, kattavasti perusvarusteltu Essential tai paremmin varusteltu Efficient. Kone on ideaalinen kuormainkäyttöön, mutta tehokkuus, vääntö ja koneen kapasiteetti takaavat loistavan tuloksen myös muissa maatalous- tai urakointitöissä.

Claas Tucano -mallisto uudistuu tulevalle puintikaudelle saaden ominaisuuksia Lexion -sarjasta. Uudistuneessa mallistossa tyhjennysputki on Lexion-mallinen ja tyhjennys tapahtuu yläkautta. Samalla tyhjennysteho on noussut 20-40% mallista riippuen. Säiliön kannet avautuvat jatkossa sähköllä ohjaamosta käsin. Ohjaamo on nyt myös sama kuin Lexion:issa ja takaseinässä on säiliöön suuri vaakatasossa oleva ikkuna. Puintivälin säätö on muuttunut sähköhydrauliseksi, joka mahdollistaa puintisäätöjen latauksen automaattisesti muistipaikan takaa. Sähköhydraulinen puintivälin säätö pitää sisällään myös paineakulla toteutetun ylikuormasuojan, joka antaa periksi esimerkiksi kiven päästessä puintikelalle ja palautuu aiempaan säätöön välittömästi sen jälkeen. Moottoreiden iskutilavuus on kasvanut 7,2 litrasta 7,7 litraan ja tehot ovat kasvaneet kaikissa malleissa. Ilmanotto ilmansuodattimille on jäähdytinkotelosta johon tullessaan ilma on jo esipuhdistettu pyörivän imuverkon toimesta, näin päästään pidempään huoltoväliin.

Tucano Hybrid malli on jatkossa numeroltaan 570. Siinä puinnin hoitaa on APS-puintijärjestelmä joka koostuu esikiihdytyskelasta ja puintikelasta. Jäännösviljan erottelun hoitaa Roto Plus-roottori. Rummun pinta-ala on kasvanut 15% ja moottoriteho noussut 354 hevosvoimaan.

Weidemann-kuormaajamalliston uutuus 5080T-teleskooppipyöräkuormaaja soveltuu erittäin hyvin tilanteisiin, joissa vaaditaan suurempaa nostokorkeutta. Siinä on 117 hevosvoiman nelisylinterinen Perkins-moottori ja työpainoa koneella on 7200 kg. Kone ulottuu 5091 mm nostokorkeuteen ja maksimi nostoteho on 4232 kg. Erinomaisen käytännöllisyyden, korkean työskentelymukavuuden ja verrattomien turvallisuusstandardien lisäksi näissä koneissa on – toisin kuin tavallisissa etukuormaajalla varustetuissa pyöräkuormaajissa – teleskooppivarsi, jonka ansiosta niillä on selvästi suurempi nostokorkeus ja ulottuvuus. Lisäksi nivelrunkoisten pyöräkuormaajien perushyveet, kuten ketteryys, vakaus ja enimmäisnostovoima pätevät myös teleskooppipyöräkuormaajien kohdalla – se on niiden menestyksen salaisuus. Teleskooppivarsi on vankka ja vakaa, rinnakkaisohjaus tapahtuu hydraulisesti. Kaikki tärkeät hydraulijohdot ovat sisällä ja suojassa ulkoisilta vaikutuksilta. Weidemann-pyöräkuormaajien teleskooppivarsi yhdistää nivelrunkoisten koneiden ja teleskooppikuormaajien edut. Suuri ylikuormauskorkeus ei ole siten ongelma.

Osastolla esillä on myös Kubota RTV 900 lava-ajoneuvo, jonka automainen ajettavuus, iskuvaimentimilla varustettu jousitus ja 40 km/h siirtonopeus tekevät siitä miellyttävän ajoneuvon maatiloille ja kiinteistönhoitoon. Sillä hoituu kätevästi liikkuminen ja tavaroiden siirtäminen paikasta toiseen. Hydraulisen kippilavan ansiosta irtonaisen aineksen käsittely on helppoa. Koneessa on nelivetoinen hydrostaattinen voimansiirto ja koteloidut levyjarrut ovat kuralta suojatut, minkä ansiosta se selviytyy väsymättä vaikeissa olosuhteissa. Leveät renkaat suojaavat nurmikoita ja muita arkoja alustoja. Kubota RTV 900 on rekisteröitävissä traktoriksi.

TP

Lue seuraavaksi