Uutiset

Yleinen

KoneAgria Jyväskylässä

Jyväskylän näyttelystä jäi päällimmäiseksi mieleen positiivinen vire. Jos näyttelyyn osallistuvat yritykset lunastavat messuosaston korvausta vastaan, on tehty jo yksi panostus. Ilman seuraavaa panostusta eli aktiivista henkilökuntaa jää panostus puoleen väliin. KoneAgriassa esittelijöillä oli pääsääntöisesti aktiivinen halu esitellä tuotteita asiakkaille, eivätkä myyjät klikkiytyneet keskenään.

Jotkut tulivat näyttelyyn asiakaskutsukortilla. Kun useimmat messuvieraatkin kuitenkin maksoivat sisäänpääsymaksun, tarkoittaa se, että on myös halu tutustua uusiin tuotteisiin ja palveluihin. Aivan turhaan ei kone­näyttelyyn kuitenkaan mennä ja onnistunut näyttely edellyttää myös aktiivisia näyttely­vieraita. Monet kauppiaat kertoivat myös asiakkaiden kiinnostuksesta ja kauppaakin oli tehty ehkä enemmän kuin osattiin odottaa. Paljon kontaktejahan otetaan tällä viikolla, kun yhteystietoja on vaihdettu puolin ja toisin.

Joku saattoi ihmetellä, ettemme olleetkaan osastolla näyttelyssä enää lauantaina. Siihen oli yksi peruste. Konepörssi/Kevyt Kuljetuskalusto/Autopokkari/Urakointi Uutiset pakkasi osastonsa jo perjantai-iltana, kun etukäteen näyttelyyn varatut lehdet olivat kaikki loppu. Pahoittelen. Pitänee tarkistaa jälleen näyttelylehtien painosmäärää ensi vuodeksi. Ammattilehdille oli siis kysyntää, joten hyviä lukuhetkiä.

Andersonin ”normaali” tuubikäärin

Aikaisemmin Urakointi Uutisissa (7/2008 ja videot netissä) on esitelty Konefarmin maahantuoman kanadalaisen Andersonin ”normaali” tuubikäärin, joka on jo sinällään toimiva paketti. Tuubikäärimen etuna verrattuna paalien yksittäiseen käärintään on alhaisempi muovikustannus. Nyt etenkin urakoitsijoita kiinnostava uutuus oli nähtävillä Konefarmin osastolla, jossa oli Andersonin Wraptor DP-1400 tuubikäärimen ”paalilogistiikkajärjestelmä”.
Käärintä suoraan varastoon

Käärityn paalin käsittely on aina pieni riski. Paras vaihtoehto paalien säilymiselle onkin, jos paali kääritään suoraan varastoon. Wraptor tarjoaa yhden mahdollisuuden hoitaa paalilogistiikka, vaikka paaleja pitäisi kuljettaakin hieman etäämmältä. Käyttöä tälle paalinkäsittelyjärjestelmälle on etenkin urakoitsijoilla, jotka kuljettavat etäpelloilla paalatut paalit asiakkaan talouskeskukseen ja paalituubi tehdään sinne.

Selkeä toiminta

Wraptor poimii paalit yksi kerrallaan pellolta kouralla. Paalit lastataan perävaunuun valmiiksi peräkkäin siten, että niitä sopii kahteen riviin yhteensä neljätoista. Kun paali nostetaan vaunuun, se siirtyy automaattisesti vaunun perälle. Kun seitsemän paalin jono on täynnä, koko jono kipataan hydraulisesti toiseen riviin ja uuden jonon täyttö alkaa alusta. Vaunun tultua täyteen tai paalien loputtua kuljetetaan paalit tuubikäärimelle.

Kuljetusvaunussa on taittuva aisa, joka käännetään sivuun ennen kuin vaunu kytketään tuubikäärimeen. Perävaunu siis seuraa traktoria sivussa, kun vaunu telakoidaan tuubikäärimeen. Käärintä alkaa, kun koko seitsemän paalin jonoa työnnetään kerralla käärimeen. Kun ensimmäinen jono on kääritty, siirretään toinen jono hydraulisesti ”kerralla kaatamalla” odottamaan käärintää. Kun kaikki paalit on kääritty, peruutetaan vaunu pois ja oikaistaan vetoaisa. Tämän jälkeen keräysvaunu on valmis hakemaan seuraavan kuorman.

Jotta käärintä etenee pidemmillä kuljetusmatkoilla, mahdollisuus on hankkia toinen kuljetusvaunu, jolloin käärijällä on koko ajan töitä eikä paalattujen paalien tarvitse odottaa käärintää. Mitä nopeammin säilörehupaalit saadaan muoviin, sitä parempi.

Katso lisäkuvat näyttelystä

Teksti ja kuvat: Seppo Pentti ja Kimmo Alakoski

Lue seuraavaksi