Uutiset

Yleinen

KoneAgria Jyväskylässä 21–24.10 – jatkot

Laite on tarkoitettu siilojen ja lattiavarastojen tyhjentämiseen viljasta ja ylipäätään viljan siirtoon, mutta sillä saadaan toki liikkumaan kaikki hieman rakeinen tavara pelletti, täysrehu jne. Tämä on etenkin urakoitsijalle mielenkiintoinen laite, kunhan vain siirtourakoita on riittävästi.

Lattiavarastojen käyttö lisääntyy Suomessakin, koska ne ovat monikäyttöisiä. Kun satokauden vilja on siirretty pois, voidaan samaa tilaa käyttää lannoitteiden tai koneiden varastoimisessa.

Rem on hinattava laite ja sitä käytetään voimanulosottoakselilla, jolla pyöritetään turbiinia. Turbiini tekee alipaineen, jolloin suurella ilmamäärällä imetään liikuteltava tavara letkuun tai putkeen ja siitä sykloniin, jossa poistetaan ”pakoputken” kautta ylimääräinen ilma. Ilman mukana liikkuva pöly voidaan ohjata putkilla ja letkuilla etäämmälle.
Kun siiloon mennään vain letkun kanssa ”imuroimaan” ja meluava laite jää ulos on työkin paljon mukavampi tehdä.

Vilja tai muu siirrettävä materiaali siirretään eteenpäin ruuvilla. Laitteen tehot ovat valtavat, kun tunnissa saadaan liikkumaan noin 270 m3, kun valmistajan mukaan taho on 10000 bushelia. Rekan saa siis nopeasti täyteen. Näyttelyssä oli esillä valmistajan toiseksi pienin laite, joka vaatii toimiakseen noin 180 hevosvoimaisen traktorin. Suorassa metalliputkessa on pienen vastus. Taipuisat, pehmeät haitariputket taas syövät nopeasti siirtotehoa. Perinteiset imupainelietsot jäävät tässä kuitenkin jalkoihin.

www.rementerprisesinc.com
www.yrma.net

Lue KoneAgrian jatkojuttu oheisesta pdf tiedostosta:

Lue seuraavaksi