Uutiset

Yleinen

KoneAgria 2017/1

Virtuaalitodellisuutta esiteltiin Antti-Teollisuuden osastolla. Virtuaalilasien avulla nähdään kuivaamorakennus kokonaisuudessaan. Kun katsoja kääntyy, hän näkee ympärilleen kaiken sen mitä oikeassakin kuivaamossa. Kerroksien välillä liikutaan, kun lasit kohdistetaan siirtymäpisteeseen. Lisää tietoa näytöllä saa infovalikosta.

Avantin myydyin malli on ollut 528. Siitä paranneltu malli esiteltiin ja sen tyyppimerkintä on 530. Kyseisen mallin moottoriteho 26 hevosvoimaa ja muut ominaisuudet ovat pysyneet samana, mutta ohjaamoon on tullut yksi nappi lisää, millä ajonopeuden voi nostaa normaalista 12 km/h:ssa 19 km/h:iin. Kuormaajassa on kaksi nopeusaluetta, kun voimansiirrossa ajomoottorit on vaihdettu. Monelle loikkarivaihde tarjoaa mahdollisuuden ajaa pienemmillä moottorikierroksilla, jolloin säästyy polttoainetta. Yhä useampi hankkii koneensa leasing-rahoituksella.

Koekäyttöjen jälkeen myyntiin on tulossa lietekuilun sekoittaja. Sekoittajan rakenne on suunniteltu niin, että laite pujahtaa ritiläpalkista välistä kuiluun. Tällöin ritiläpalkkia ei tarvitse nostaa pois ja sekoittaminen on turvallista eläintenkin seassa.

Valparts myy purkuosia suoraan ja kyseiset purkuosat ovat myös AGCO Suomen varaosajärjestelmissä tarjolla. Varsinkin nyt kun monella on taloudellisesti tiukkaa hankkia uutta osaa. SR-Harvesting Oy on jälleenmyyjä Kramerin työkoneille. Krameria on huollettu jo monta vuotta, joten koneet ovat tuttuja.

PEL-Tuote Oy tarjoaa vanhoihin peruslietevaunuihin määränsäätöautomatiikka jälkiasenteisena. Vaunussa pitää olla pätkä suoraa lieteputkea ja kolmitieventtiili. Nopeusanturi kytketään renkaaseen, virtausmittari asennetaan suoraan putkeen ja kolmitieventtiiliä pitää voida kääntää. Ohjaamoon asennetaan näyttö, mihin asetetaan halutut arvot kalibroinnin jälkeen. Ajonopeuden muuttuessa käännetään kolmitieventtiiliä, jotta haluttu nestemäärä ohjataan kolmitieventtiilistä levittimelle. Levitysmäärää voidaan muuttaa myös manuaalisesti.

Farmtools Oy:n valmistamat farmarisäiliöt toimitetaan Lantmännen Agron jälleenmyyjien kautta asiakkaille. Myyntimäärät ovat tänä vuonnakin olleet kohtalaiset ja ainakin valmistaja on ollut tyytyväinen. Ajoneuvokäyttöön eli siirrettäviä säiliöitä Farmtools myy suoraan. Farmtools myös kunnostaa vanhoja säiliöitä.

Traktoreiden kunnostus Reman-osilla; vaihteistoilla, moottoreilla, pikavaihteilla on edullisempaa kuin vastaavan uuden osan vaihtaminen rikkoutuneen tilalle tai uuden traktorin osto. Reman eli tehdaskunnostus pitää sisällään rikkoutuneen osan purkamisen, osien tarkistamisen, kuluvien osien vaihtamisen ja kokoamisen uudelleen. Reman osalla on vuoden takuu eli sama kuin uudella. Reman-osat olivat näyttävästi esillä ja asiakkaat pääsivät tutustumaan Reman moottoreihin, polttoainelaitteisiin ja vaihteistoihin. Kuvassa Ville Ylivakeri AGCO Powerilta kertoo moottoreista.

Nisula Forestin osastolla oli esillä kuormainen kouraan kytkettävä kauha, millä saadaan kätevästi kuormattua vaikka soraa. 

 

Lue seuraavaksi