Uutiset

Yleinen

Kone-Tampereella panostetaan huoltoon ja käärintätarvikkeisiin

Seppo on ollut maatalouskonekaupassa mukana vuodesta 1982. Vuonna 2002 alkoi työ yrittäjänä Kone-Tampereessa Marko Yli-Kauhaluoman kanssa. Nyt yrityksessä on töissä seitsemän henkilöä. Sepon ja Markon rinnalla konemyyntiä hoitaa Jani Suoneva.

Huollot uuteen tarkasteluun

Kone-Tampere on aiemmin hoitanut huollot sopimushuoltajien kanssa ja se on ollut hyvä järjestely.
– Nyt kuitenkin päätimme panostaa omaan huoltoon, kun New Hollandin takuuaikaa on jatkettu kahden vuoden jatkoturvalla. Tämä tarkoittaa sitä, että asiakkaat pitävät ja heidän kannattaa pitää traktoreistaan entistä parempaa huolta. Onhan traktori-investointi lähes poikkeuksetta suurempi kuin vaikka investointi autoon ja autosta pidetään kuitenkin huolta, Seppo vertaa.

Traktorin toimivuus on syytä varmistaa huollolla, jotta sesonkina se on ilman yllätyksiä käyttökunnossa.

Aukottomalla huoltokirjalla on myös vaikutus traktorin jälleenmyyntiarvoon vaihtokoneena. Tämä on tärkeä näkökulma, kun pohditaan kannattaako traktori huollattaa, tehdäänkö huolto itse vai jätetäänkö vallan tekemättä.

– Vaihtokoneen arvo on markkinoilla korkeampi tuntimääristä riippumatta, jos huoltokirja on aukoton, alue­päällikkö Marko Mustonen Agritekilta kannustaa. Tunnit kun eivät syö traktoria niin kuin huoltojen laiminlyönti. Marko oli päivittämässä Tampereen konemyyjien Sepon ja Markon kanssa kuluvan vuoden markkinatilannetta.

Huolto on tärkeää

Petri Hiedanniemi on tuttu monelle yrittäjälle, kun hän on ollut New Holland -sopimushuoltajana vuodesta 1989. Nyt Petri on aloittanut Kone-Tampereella varaosa- ja huoltovastaavana. Petrin kanssa vara­osapuolella ovat myyjät Taisto Niemi ja Tapani Karppelin. Taistolta ja Tapanilta löytyvät myös Fordin ja Fiatin osat.

– Jatkan omalla ajalla koneiden huoltoa Sastamalassa iltaisin ja viikonloppuisin. Tämä Kone-Tampereen työ on kuitenkin päätyöni, kun palkattuna on myös toinen työntekijä, Marko Salonen, Petri kertoo.

Marko on aiemmin ollut Linnavuoressa kokoamassa moottoreita, joten ala on tuttu.
– Nyt käsiteltävien koneiden koko vain on kasvanut ja pitää hieman laajentaa katsantokantaa, Marko kuittaa.
Markon työpaikka on pääsääntöisesti Kone-Tampereen tiloissa ja Petri hoitaa huoltoja Tampereella ja huoltoauton kanssa asiakkailla. Tarkoitus on kunnostaa väliaikoina myös Kone-Tampereen vaihtokoneita.

Vaikka Petri ja Marko ovat erityisesti valjastettu New Holland-huoltoon, hoituvat heiltä myös puimuri ja työkonehuolto.
– Työkoneiden huollot tulevat lähivuosina lisääntymään, kun tekniikka lisääntyy silläkin puolella, Petri ennustaa.

Käärintätarvikkeita

– Meillä valikoima poikkeaa monesta muusta traktorikauppiaasta siinä, että myymme myös esimerkiksi tarvikkeita paalien tekoon. Olemme jo vuosia tuoneet itse maahan ja olleet paalaustarvikkeiden jälleenmyyjä, Seppo kertoo.
– Meillä on jälleenmyyjiä eri puolilla Suomea, mutta itse hoidamme jälleenmyyntiä Lounais-Suomen alueella. Jutan tuotteet tuodaan Tsekinmaalla ja Trioplastin muovit ovat ruotsalaisia. Valikoimissa on mustaa, vihreää ja valkoista muovia ja erilevyisiä käärintämuoveja eri koneisiin ja aumamuoveja, Seppo esittelee. Käärintätarvikkeet ovat laadukkaita, UV-suojattuja ja näitä on Suomessa käytetty jo vuosia ja kokemukset ovat olleet hyviä, Seppo kehaisee.
– Ostamme erämme suoraan tehtaalta ilman välikäsiä. Ostimme näitä hieman enemmän vuodenvaihteessa ja ennakkohintaan pystymme tarjoamaan näitä myös asiakkaille edullisesti, Seppo jatkaa.

Tarvikkeita on tarjolla pikku paaleihin, pyöröpaaleihin ja suurkanttipaaleihin. Pikkupaaleihin ja kanttipaaleihin on narua ja pyöröpaaleihin tarjolla on narua, verkkoa ja käärinmuoveja. Tähän mennessä tavaraa on toimitettu maantieteellisesti Oulusta alaspäin.
– Olemme hieman normaalia monipuolisempi NH -liike, kun tarjolla on myös esimerkiksi Teboilin polttoaineita ja Kartanokoneiden perävaunuja, Seppo päättää.
Kannattaa huomioida Kone-Tampereella järjestettävät puolivuosisatamarkkinat toukokuun alussa.

www.konetampere.fi

Lue seuraavaksi