Uutiset

Yleinen

Kone-Forum 2008:ssa nähtyä

Yhtenä merkittävänä seikkana näyttelyssä korostettiin jälleen ennakkokaupan merkitystä. Ennakkokaupalla on oikeastaan positiivisia näkökulmia kaikille kaupan osapuolille. Ennakkokauppa tasaa valmistajien tuotantoa, mikä on pitkällä tähtäimellä kaikkien kaupan osapuolien etu.

Ennakkokauppa varmistaa osaltaan tuotteiden joustavan luovutuksen asiakkaalle oikeaan aikaan ennen kasvukauden sesonkeja. Ennakkokauppa myös antaa mahdollisuuden kouluttaa koneen käyttäjää etukäteen, ennen koneen luovutusta.

Käyttäjäkoulutusta ja palvelua

Käyttäjäkoulutuksen merkitys on kasvanut sitä mukaan mitä monimutkaisempia koneista valmistetaan. Jotta koneen ostaja saa koneesta alusta lähtien parhaan mahdollisen hyödyn, kauppasopimuksessa pitäisi olla maininta käyttäjäkoulutuksesta. Mielellään käyttäjäkoulutus pitäisi järjestää asiakkaan luona myös siinä vaiheessa, kun kone on luovutettu asiakkaalle.

Huolto- ja varaosapalveluiden toiminta tuli esiin monissa keskusteluissa järjestäjien ja tapahtuman asiakkaiden kanssa. Jos huolto- ja varasosapalvelut eivät toimi, ei koneen hankinta ole perusteltua. Koneen rikkuessa työ pysähtyy, kun varaosia ei saa. Jos jälkimarkkinointi ei toimi, näkyy se myös vaihtokoneiden hinnoissa.

Sekä Agrimarketin että K-Maatalouden puolelta kommentit olivat siinä mielessä positiivisia, että huolto- ja varaosapalveluihin ollaan panostamassa enemmän. Ennen konekauppaa huoltojen ja varaosien toimivuutta kannattaa tivata, kunnes asia on selvä.

Katso lisäkuvat tapahtumasta

Kuvat ja teksti: Seppo Pentti ja Kimmo Alakoski

Lue seuraavaksi