Uutiset

Yleinen

Komptechin ratkaisuja metsähakkeen tuotantoon

Telojen hitaan pyörimisnopeuden ja hydraulisen voimansiirron ansiosta kantojen mukana usein murskaimeen kulkeutuvat kivet eivät aiheuta vaurioita. Jos terät kuitenkin kuluvat liiaksi, ne on nopea vaihtaa. Terät on tuettu istukkaan ja pultti vain lukitsee ne paikalleen, joten vaihto onnistuu normaalityökaluilla. Käyttäjäystävällisyys on huomioitu kaikessa normaalihuollossa.

Crambot kantomurskaukseen

Crambo on äärimmäisen luotettava. Kantomurskausta tehdään hyvinkin syrjäisissä paikoissa, joten on tärkeää että kone toimii suunnitellusti. Komptechia Suomessa edustavalla Vimelcolla on toimiva huolto- ja varaosapalvelu, neljän toimituksen kokemus Crambosta, sekä tiiviit yhteydet tehtaaseen.

Käyttäjä ei jää yksin ongelmatilanteissa. Lisäksi lisävarusteluna on mahdollista saada kiinteä kuormain ja hienoaineen poistava Multistar-seula murskainyksikön alle. Näin yhdellä koneella voidaan syöttää puu, murskata se sekä seuloa maa-aineksia pois. Seulakorit vaihdetaan puoliautomaattisesti ja nopeasti. Karkeilla koreilla saadaan suuri kapasiteetti, hienoilla koreilla murskattu tuote käy suoraan syötteeksi moniin polttolaitoksiin.

Chippoja markkinoille

Puhtaassa runkopuussa ja risuissa epäpuhtauksia ei tarvitse huomioida. Silloin murskauksen sijasta usein kannattavampaa on hakettaminen. Siten saadaan tasaisen pientä palakokoa hyvällä kapasiteetilla.

Vuoden 2008 myötä Komptechin korkeaa laatua ja markkinoiden vaatimuksiin vastaavaa tekniikkaa on tarjolla myös haketukseen. Chippo-hakettimista traktorivetoinen malli Chippo 500 on jo myynnissä. Omavoimainen, kuorma-auton päälle rakennettava Chippo 7000 -malli tulee myyntiin kesän jälkeen.

Multistar tähtiseulat

Komptechin Multistar-tähtiseulat eivät seulo vain kompostia ja multaa, ne ovat erinomaisia koneita myös metsähakkeen tuotannossa. Multistar-seulojen tekniikka on ainutlaatuinen. Patentoidut puhdistussakarat tekevät niistä tukkeentumattomat, tähdet ovat lomittain koko leveydeltään eikä valittua kokoa pidempiä tikkuja pääse tippumaan alitteeseen, karkeutta voi säätää suoraan tähtien pyörimisnopeutta säätämällä ja näin optimoida seulontakarkeuden tilanteen mukaan.

Karkealla seulalla voi poistaa hakkeesta ylipituudet sataprosenttisesti. Hienoilla tähdillä puuhakkeesta poistetaan hiekkaa ja multaa. Kuten mainittua, Crambon voi varustaa kiinteällä tähtiseulalla.

Lue seuraavaksi