Uutiset

Yleinen

Kevään konepäivät

Y-Maatalous Huittinen 17.3.

Huittisten Y-Maatalouden konepäivillä oli erityisesti ketjun kuljetuskalusto näyttävästi esillä. Seppo Kuisma Oy:n Kire -perävaunut ovat myös Y-Maatalouden myynnissä ja Huittisten seudulla kysyntää riittää.
Katso kuva tästä >>

Loimitraktori Huittinen 17.3.

Loimitraktorin traktoreita ja työkoneita Huittisissa myyvä Markku Järvinen kiitteli sujuvaa yhteistyötä paikallisen vaunuvalmistaja Kip-Manin kanssa. KIPA -vaunujen perusmalleihin joskus tarvittavat muutokset on pystytty toteuttamaan joustavasti suoraan tehtaalla.
Katso kuvat tästä >>

New Hollandin viime vuonna esiteltyjen T5000 -sarjan traktoreiden kauppa on käynyt mukavasti ja Huittisissakin kiinnostuneita riitti aamusta alkaen. Traktoreita esittelemässä Teijo Laaksonen Agritekiltä (vas) ja Timo Hulmi Loimitraktorista (oik).
Katso kuvat tästä >>

Valtra Tampere 9.3.

Katso kuva tästä >>

Salon Maatalouspalvelu ja Lounais-Suomen Traktori 11.3.

Salon Maatalouspalvelun omistaja Matti Vasanko (vas) oli hankkinut ammattilaisvahvistuksen esittelijäkaartiinsa.

Pitkän linjan Fiat ja New Holland -mies Kari Mynttinen viljelee Salossa 85 hehtaarin tilaa ja urakoi traktoreillaan muun muassa kalkin levitystä, sekä ruokohelven, heinän ja säilörehun korjuuta. Mynttisen neljä traktoria liikkuvat oman perheen voimin, vaimon ja kahden pojan tarttuessa toimeen. Mynttisen konekalustoa tulee vahvistamaan päivillä esitelty yhdistelmä;

New Holland T5060 -traktori Zuidberg -etunostolaitteella, New Holland BR7070 -pyöröpaalain ja Kvernelandin Taarup 3532F niittomurskain.
Katso kuva tästä >>

Lounais-Suomen Traktorin puolella pihaa oli esillä Case IH Puma 210 -traktori, johon kannatti tutustua tarkemmin. Kone oli varustettu CNH:n traktoreihin tehdasasennuksena saatavalla Trimblen -automaattiohjausjärjestelmällä.
Katso kuva tästä >>

Valtra Loimaa 5.3.

Valtran konepäiväkiertueella on mukana N-sarjan Valtra varustettuna LH-Link -kääntyvällä etunostolaitteella. Laitteesta ja valmistajasta oli laajempi esittely helmikuun Urakointi Uutisissa.
Katso kuva tästä >>

Valtra Kouvola 11.3.

Valtran organisaation toinen traktorimerkki Fendt on vahvistamassa asemiaan myös Suomessa ja koeajajia kiertueen aikana on riittänyt. Tuotepäällikkö Niko-Pekka Kyllönen (edessä) kertoi tyypillisen Fendtin ostajan olevan yhä useammin suuria tuntimääriä ajava urakoitsija.
Katso kuva tästä >>

Kouvolassa koeajokoneina olleet kaksi Versua eivät juuri parkissa olleet. Korjalan alueen kiertävä koeajolenkki oli merkitty karttaan ajosuuntineen ja teipattu traktorin ikkunaan. Suositeltava käytäntö pienemmillekin paikkakunnille.
Katso kuva tästä >>

Valtra Kauhajoki 18.3.

Valtran Kauhajoen konepäivillä tehtaan esittelykalustoa täydensivät asiakkaalle matkaavat koneet, kuten tämä Antti Rotola-Pukkilan Valtra T161. Aluemyyntipäällikkö Ismo Kauppinen kiitteli Etelä-Pohjanmaan alueella järjestettyjen tapahtumien yleisömenestystä ja uusien Versu -mallien hyvää vastaanottoa.
Katso kuva tästä >>

Valtra Virhydron tiloihin Virroilla

Virhydro on erikoistunut palvelemaan urakoitsijoita ja teollisuutta. Nyt Virhydron tiloihin on asiaa entistä enemmän myös traktoriammattilaisilla, kun Virroilla 11.–12. maaliskuuta olivat Valtra-varaosamyymälän avajaiset Virhydrossa. Valtran varasosien myynti muutti Myllytieltä Pirkantie 22:n Virhydro Oy:n tiloihin.

Valtran konekiertue houkutteli runsaslukuisesti väkeä tutustumaan uusiin traktorimalleihin. Konemyyjä Jukka Tarsian toimisto sijaitsee myös Virhydron tiloissa ja vaihtokoneet löytyvät yrityksen pihamaalta.

Timo Linjamaa Finncont Oy:stä esitteli erilaisia polttoainesäiliöitä, joilla polttoaineen kuljetus työmaille sujuu kätevästi ja turvallisesti.

Avajaisiin uudistuneen myymälän yhteydessä esiteltiin myös letkujen valmistusta. Uusi letkupaja hydrauliikka­tuotteiden valmistusta varten tulee olemaan Virhydron toiminnan kulmakiviä jatkossakin.

”Olemme palvelleet koneyrittäjiä ja urakoitsijoita Virroilla jo 21 vuotta, joten Valtran varaosien myynti sopii hyvin myymäläkonseptiimme. Liikkeessämme on henkilökuntaa kaikkiaan 10, joista jo kaksi on käynyt Valtran varaosien myyntiin valmentavan koulutuksen Suolahdessa.

Aukioloaikamme ovat arkisin klo 8.00–17.00 ja lauantaisin klo 9.00–13.00. Tarvittaessa tulemme päivystyskäynnille myymälään aukioloaikojen ulkopuolellakin”, kertoo Kimmo Mäntysalmi Virhydro Oy:n toimitusjohtaja.
Katso kuvat tästä >>

Turussa 6. päivänä Yrittäjien Maatalous

Yrittäjien Maataloudella oli 6. päivänä kevätmarkkinapäivät samana päivänä kuin naapurissa Turun Konekeskuksella ja Konefarmilla.

Traktoreiden markkinat polarisoituvat. Tarvitaan isoja ja pieniä traktoreita. Isoja traktoreita tarvitaan kuljetuksiin, raskaaseen veto ja työkonekäyttöön. Pienempiä traktoreita tarvitaan esimerkiksi kiinteistötöissä ja viherurakoinneissa. Deutz-Fahrin Agroplus eli pienimmän Suomeen tuotavan malliston työtehtävät löytynevät nimenomaan kuntien töistä.
Katso kuva tästä >>
ja tästä >>

Agrimarket Turku

Samana päivänä oli myös Agrimarketilla konepäivät Turussa ja etenkin vaihtokonehallissa riitti vipinää.
Katso kuva >>

Seppo Pentti, Kimmo Alakoski ja Hannele Gillberg

Lue seuraavaksi