Uutiset

Yleinen

Käyttäjäkoulutusta Case IH -asiakkaille

Nykyaikainen kalusto pitää sisällään huomattavan joukon teknisiä ominaisuuksia ja toimintoja, joiden käyttäminen ja ulosmittaaminen vaativat niin koulutusta kuin oppimisen haluakin. Agri-Haka Oy haluaa omalta osaltaan varmistaa asiakkaiden saavan koneestaan maksimaalisen hyödyn järjestämällä käyttäjäkoulutusta uuteen Case IH -traktoriin päätyneille käyttäjille.

Hankittiinpa uusi traktori sitten maatalous- tai urakointikäyttöön, halutaan sen tuovan mukanaan niin tehokkuutta, turvallisuutta kuin käytön vaivattomuuttakin. Tuotekehityksen ottamien pitkien askeleiden ansiosta nykyisessä kalustossa on huomattavan paljon ominaisuuksia ja toimintoja, joiden käyttäminen eroaa aikaisemmasta kalustosta. Tämä asettaakin käyttökoulutuksen merkityksen aivan uudelle tasolle.

Etelä-Suomessa kolmen toimipisteen voimalla toimiva Agri-Haka Oy on ottanut tavakseen järjestää uuden koneen hankkineille asiakkaille käyttöopastuksen, joka tapahtuu muutamia kuukausia koneen luovutuksen jälkeen.

”Nyt järjestettävä koulutuspäivä on järjestyksessään jo kolmas”, kertoo yrittäjä Heikki Hakamäki tammikuisena iltapäivänä Lahden toimipisteessä.

Hakamäen mukaan ajatus ’jatkokoulutuspäivän’ järjestämisestä syntyi oman talon sisällä, mutta asiakkailta saadun palautteen pohjalta.

”Asiakkaat laittavat koneen luovutukselle hyvin suuren painoarvon, mikä kertoo opastuksen tärkeydestä. Asiakkaat haluavat saada hankkimastaan koneesta maksimaalisen hyödyn, mikä vaatii nykypäivänä aikaisempaa enemmän opastusta”, summaa Hakamäki.

Parhaan hyödyn saamiseksi ja omakohtaisen tiedon kasvattamiseksi koulutettavat jakautuvat mallikohtaisiin ryhmiin. Tällä kertaa hallissa ja piha-alueella koeajettavissa on Case IH -mallistosta JXU, Maxxum sekä Puma-mallit.

Päivän aikana tutustutaan myös ajouraopastimeen, joka on yleistymässä meillä Suomessa rauhallisesti, mutta määrätietoisesti helpottaen esimerkiksi yöaikaan tehtäviä töitä. Hankintahinnaltaan reilun 3500 euron järjestelmä tarjoaa noin 30 sentin tarkkuuden. Järjestelmä on mahdollista päivittää myöhemmin automaattiohjaukseksi.

”Tämä oli järjestyksessään jo kolmas Case IH –käyttäjäkoulutus, joka on perinteisesti saanut asiakkailta hyvin myönteisen vastaanoton”, kertoo Heikki Hakamäki Agri-Haka Oy:stä.

Hakamäen mukaan jo koulutuspäivien suosio kertoo niiden tarpeellisuudesta. Tavanomaisesti muutaman tunnin pituiseen, paljolti käyttäjien kysymyksien perusteella etenevään koulutuspäivään on osallistunut vajaat parikymmentä uuden Case IH:n hankkinutta asiakasta.

Tammikuiseen koulutukseen osallistui alun toistakymmentä maatalouden ja urakoinnin ammattilaista vajaan 40 kutsutun joukosta.

Koko artikkeli on luettavissa Tammikuun Urakointi Uutiset lehdestä tai Lehtiluukusta.

Ari PerttiläLue seuraavaksi