Uutiset

Yleinen

Karvian Metalli ja Kone Oy aloitti ryminällä

Huhtikuun alussa juhlittiin komeissa puitteissa Karvian Metalli ja Kone Oy:n (Kameko) avajaisia. Uusissa, täysin konekaupan ja -valmistuksen ehdoilla rakennetuissa tiloissa vieraili yli 3000 asiakasta ja seremoniamestarina toimi yrittäjä Teemu Hietasen lisäksi vastaava rakennusmestari Timo Harjakainen. Kameko ponnistaa alalle hyvin monipuolisilla palveluilla ja kone- sekä tarvikekaupan lisäksi saman katon alla valmistetaan myös yksilöllisiä alan tuotteita, kuten erikoiskauhoja.

Teemu Hietasella on takanaan jo pitkä yrittäjätausta ja hän näki Karvian alueella selkeän tarpeen monipuoliselle konepuolen huolto-, korjaamo- sekä tarvikealan yritykselle. Hietanen päätti jo projektiin ryhtyessään, että palvelut tulevat kattamaan alan tarpeet laaja-alaisesti ja niinpä Kameko tarjoaakin hyvin kokonaisvaltaiset palvelut alan ammattilaisille. ”Kaivukoneiden, dumppperien ja pyöräkuormaimien lisäksi myyntivalikoimaan on heti otettu niin renkaita, voiteluaineita, maantiivistimiä sekä kauhojen kynsiä ja muita kulutusosia. Virallisina edustuksina meillä on Terexin laadukkaat maarakennusalan tuotteet sekä BKT-renkaat ja kauttamme saa myös luotettavat Paclite-tärylätkät”, kertoo Hietanen. Hietanen korostaa myös voiteluaineiden suurta valikoimaa, sillä Nesteen, Teboilin ja North Sea Lubricantsin tuotteiden lisäksi tilauksesta saa myös muita alan huipputuotteita.

Kameko koneet

Kamekossa ei turhia kursailla koneiden myynnin aloittamisessa ja jo avajaispäivänä eteenpäin luovutettiin niin kaivukone kuin dumpperikin. Hietanen kertoo kaupankäynnin alkaneen todella lupaavasti ja vaihtorivistöön on saatu runsaasti hyväkuntoisia kaivukoneita ja dumppereita. ”Meillä on myös hyvät yhteydet ulkomaisiin toimittajiin kunnossa ja asiakkaan niin halutessa voimme tuoda kalustoa ulkomailta mittatilaustehtävinä. Meillä on myös käytössä koneiden vuokrauspalvelu, jonka kautta asiakas voi täydentää lyhytaikaisempia konetarpeitaan”, lisää Hietanen.

Kameko halli

Karvian Tehtaantiellä sijaitsevissa toimitiloissa on huomioitu kokonaisvaltainen toiminnallisuus ja 800 neliötä on monipuolisessa hyötykäytössä. ”Meillä on esimerkiksi oma hitsaamo sekä huoltomonttu ja sisään mahtuu vaikka täyspitkällä rekkayhdistelmällä. Varaosille ja tarvikkeille on omat osastonsa ja yleisimmät alan varaosat saakin suoraan hyllystä”, jatkaa Hietanen. Tällä hetkellä Kameko työllistää viisi alan ammattilaista, joiden taustojen monipuolisuus takaa asiantuntemuksen niin metalli- kuin hydrauliikkatehtäviin.

Kameko on ottanut henkilökuntansa osaamisen hyötykäyttöön ja omien tuotteiden valmistus on jo kovassa vauhdissa. ”Meillä on käytössä hyvin innovatiivinen suunnittelija, joka pystyy nopeasti täyttämään asiakkaiden yksilöllisetkin toiveet. Esittelimme jo avajaisissa KMK-salaojakauhan hydraulisella täryllä ja suunnitteilla on myös muita uusia tuotteita.

Salaojakauha on avajaisten jälkeen ollut kovassa käytössä ja asiakaspalautteen mukaan olemme onnistuneet valmistamaan hyvin tehokkaan ja toimivan tuotteen”, Hietanen kertoo. Kameko valmistaa kauhojen lisäksi myös muita alan lisälaitteita kuten kantoharoja sekä kallistuvia pikaliittimiä. ”Yrittäjän pitää aina keksiä jotain uutta ja haasteita täytyy olla, jotta pysyy virkeänä. Tunteja ei ole tähänkään saakka laskettu ja uskon, että kovalla työnteolla pärjää myös nykyisessä haastavassa taloudellisessa tilanteessa”, päättää Hietanen.

Lue seuraavaksi