Uutiset

Yleinen

Kaeserilla juhlavuosi – 100 vuotta täyteen

Kompressoreistaan tunnettu saksalainen Kaeser täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Carl Kaeser perusti lähes heti ensimmäisen maailmansodan loputtua verstaan Coburgiin, Keski-Saksaan.

Saksalainen kompressorivalmistaja Kaeser täyttää tänä vuonna 100 vuotta.

Alun tuotteita olivat autojen ja moottorien osat, kuten hammaspyörät sekä koneita lasiteollisuuteen. Työntekijöiden määrä kohosi tuolloin nopeasti 150:een. Toinen maailmansota jätti sekin jälkensä Kaeserin toimintaan, ja yritys menetti paljon markkinoita Saksan jakautumisen johdosta. Niinpä piti etsiä uusia toimialueita ja vankka kokemus moottoreista johti kompressoreiden valmistukseen. Myös niiden kysyntä oli kovaa silloisessa Euroopassa.
Kaeserin ensimmäinen kompressori, joka oli mäntäkompressori, valmistui vuonna 1948. Mallisto kasvoi nopeasti aina 60-kilowattisiin mäntäkompressoreihin. Ruuvikompressoreiden suunnittelu alkoi 1970-luvun alussa, jolloin Carl Kaeserin poika, Carl hänkin, päätti laajentaa valikoimaa. Ensimmäinen ruuvikompressori valmistui vuonna 1973.

Yrityksen kansainvälistyminen alkoi 70-luvun lopulla, kun Sveitsiin perustettiin myynti- ja huoltoverkosto. Suomeen Kaeser perusti tytäryhtiön vuonna 1995. Kaeser Kompressorit Oy on osa kansainvälistä Kaeser Kompressoren SE -yhtiötä, joka on yksi maailman johtavista kompressorivalmistajista. Emoyhtiöllä on nykyisin tytäryhtiöitä yli 50 maassa ympäri maailman. Kaeser Kompressorit Oy:n uudet toimitilat avattiin Vantaan Petikkoon vuonna 2007, jossa se edelleen toimii. Petikossa on tilat myynnille ja huollolle sekä suuri varaosavarasto. Vantaan pääkonttorin ohella yrityksellä on Suomessa aluekonttoreita huoltopisteineen Tampereella, Turussa, Seinäjoella, Jyväskylässä, Kuopiossa, Imatralla ja Oulussa.
Kaeser Kompressorit Oy on vahva toimija paineilmajärjestelmien tarjoajana Suomen markkinoilla. Laitteiden ja järjestelmätoimitusten ohella yritys tekee myös asiakaskohtaista suunnittelua ja kartoitusta. Maanlaajuinen huolto-organisaatio on asiakkaiden käytettävissä 24 tuntia vuorokaudessa.

Kaeser Mobilair M 65 -vaunukompressori. Moottorina Kubotan Stage V -normit täyttävä diesel.

Maxpossa nähtiin Kaeserin uusi vaunukompressori, Mobilair M 65. Sydämenä siinä on Sigma-profiililla toteutettu ruuviyksikkö, joka on Kaeserin omaa tuotekehitystä jo sieltä 70-luvulta. Varsinainen uutuusominaisuus on M 65:n moottorivalinta. Voimanlähteenä siinä on nyt Kaeserissa ensimmäistä kertaa nähtävä Stage V -päästönormit täyttävä moottori Kubotalta. Mobilair M 65 saadaan markkinoille ensi kesänä.

Siellä se Kubota on.

Lue myös: Intermat 2018: Kaksi uutta mallia – Kaeser-kompressorit

Lue seuraavaksi