Uutiset

Yleinen

K-Maatalouden ja Konekeskon maanmuokkauspäivät Pirkkalassa

Pirkkalan näytöksessä oli esillä Lemkenin nostolaitesovitteinen nelisiipinen VariOpal 6 -kaksoisaura. Lemkenissä voidaan säätää etukäteen hydrauliikalla ojasten laukaisu­paineet. Tällöin voidaan ottaa huomioon eri maalajien vaatimukset, eikä toisaalta isoja kiviä yritetä nostaa turhaan maan pintaan. Tiukassa savessa lohkon toisella reunalla laukaisupaine voi olla siis korkeampi ja notkossa, jossa on hiesua, mutta jossa on myös kiviä, laukaisupaine voi olla alhaisempi.

Lemkenissä on kevyt mutta vankkarakenteinen palkkirunko. 4-siipisen perusauran jatkeeksi voidaan kiinnittää lisäsiipi, jolloin aura on 4 + 1 -siipinen. Päisteessä Lemkenin aura kääntyy kevyesti, kun aura vedetään suppuun ja käännetään vasta tämän jälkeen alakautta. Kun käännös on tehty, palautuu alkuperäinen työleveys hydraulisesta jälleen samaan asetettuun viilun leveyteen. Kun aura on supussa käännössä, kääntö ei rasita traktorin nostolaitteita turhaan. Kaikissa nivelissä on kulutusholkit ja karkaistut tapit. Kun nivelet ovat voideltavia, antaa se auralle pitkän käyttöiän.

Lemkenissä auran tukipyörä on sivussa. Jos tukipyörä on viimeisenä, se käy helposti kiinni tolppiin ja kallioihin. Kun tukipyörä on sivussa, se tekee myös aurasta kevyemmän käsitellä, kun painopiste on lähempänä traktoria. Tukipyörän säätö on mekaaninen ja säätö on helppo tehdä. Lukituksen paikkaa vaihdetaan säädön hahlossa.

Siisti viilu

Lemken tekee siistin viilun, kun Lemkenin leikkurin lauta­sen asema voi olla lähellä kärkeä. Tämä on mahdollista, kun leikkuri on kiinnitetty ojakseen ja esteeseen osuessaan leikkuri väistää samaa tahtia auran vantaan kanssa.

Lue seuraavaksi