Uutiset

Yleinen

Jyväskylän KoneAgria 2019 -näyttely on lähes loppuunmyyty

Maaseudun ammattilaisten KoneAgria 2019 järjestetään Jyväskylän Paviljongissa 10.–12. lokakuuta. Kiinnostus KoneAgriaa kohtaan on ollut kova ja näyttely on jo nyt lähes loppuunmyyty.

”Edellisen, vuoden 2018 KoneAgrian näytteilleasettajat olivat kokemukseensa erittäin tyytyväisiä. Tästä kertoo sekin, että 70 prosenttia näyttelytiloista varattiin jo viime vuoden puolella ja kysyntä on jatkunut vilkkaana. Mukaan mahtuu vielä, mutta näytteilleasettajaksi haluavien kannattaa pitää kiirettä”, huomauttaa KoneAgrian näyttelypäällikkö Marko Toivakka.

Vuonna 2019 KoneAgriassa ei ole Finn Dairy Expoa eikä näin ollen karjanäyttelyä. Toivakan mukaan järjestäjillä ei nyt ollut mahdollisuutta tarjota Finn Dairy Expon tarvitsemia resursseja, joten tänä vuonna huomio on kokonaan koneissa, laitteissa ja palveluissa.

Maatalouden tuotantoeläimiin liittyvät aiheet ovat kuitenkin merkittävässä roolissa KoneAgrian ohjelmassa. Näyttelyn aikana omat seminaarinsa järjestävät mm. Maitoyrittäjät ry sekä Pihvikarjaliitto ry. Omaa osaamistaan voi päivittää myös luennoilla ja tietoiskuilla, joiden aiheita ovat muun muassa ilmastoyrittäjyys, tilan kannattavuus, täsmäviljely ja digitalisaatio.

Paljon uskollisia näytteilleasettajia

Suurista näytteilleasettajista esimerkiksi Lantmännen Agro panostaa syksyn näyttelyyn. Näyttelyn suurin osasto tarjoaa täyden valikoiman myynnissä olevia koneita ja laitteita.

 ”Lantmännen Agron osastolla tulemme esittelemään laajasti ketjun koko tuote- ja palvelutarjonnan”, sanoo Lantmännen Agron myyntijohtaja Anssi Peltola. ”Uskomme, että KoneAgrian hyvä sijainti Karja-Suomeen nähden tulee vetämään tänäkin vuonna ammattilaiset koolle. Messut antavat erityisesti kotieläintuotantoon suuntautuneille maatalousyrittäjille mahdollisuuden tavata ja keskustella osastollamme olevien asiantuntijoiden kanssa”, Peltola jatkaa.

KoneAgriassa suurten toimijoiden rinnalla myös pienemmät yritykset saavat hyvin näkyvyyttä. Näytteilleasettajat ovatkin aina olleet vahvasti mukana KoneAgrian kehityksessä. Toivakan mukaan monet näytteilleasettajat ovat kasvaneet KoneAgrian rinnalla. Yksi tällaisista yrityksistä on kivenkeräys- ja muita maatalouskoneita valmistava rantasalmelainen PEL-Tuote Oy.

”PEL-Tuotteella ja Tumella on yhteisosasto tämän vuoden KoneAgriassa. Syksyn konenäyttely on meille tärkein kotimaan näyttely. Olemme olleet tyytyväisiä KoneAgriaan sekä sen ajankohtaan. Olemme olleet mukana yli kaksikymmentä kertaa ja messut toimii meille kevään ennakkokaupan avauksena. PEL-tuote ja Tume myyvät tuotteitaan suoraan asiakkaalle ilman välikäsiä ja KoneAgriassa viljelijät voivat jutella kasvokkain tehtaan asiantuntijoiden kanssa tulevista konehankinnoista” kertoo PEL-Tuotteen toimitusjohtaja Mikko Lappalainen.

KoneAgria on vahvistanut asemaansa maatalouden ammattinäyttelynä. Vuonna 2018 kävijöistä 84 prosenttia oli maatalouden ammattilaisia. Tärkeimmät syyt käyntiin olivat tiedon hankinta ja ajankohtaiset investoinnit. Tietoykkösen tekemästä kävijätutkimuksesta selviää myös, että 95 prosenttia kävijöistä sanoi suosittelevansa KoneAgriaa muille.

Lue lisää KoneAgrian tarjonnasta vuonna 2018.

Lue seuraavaksi