Uutiset

Yleinen

JKM-Steeliltä uusi kauha

Keminmaalainen JKM-Steel on suunnitellut uuden kauhan, jossa on puskupurku ja siivet. Aiemmin valikoimiin on kuuluneet kauhat, joissa on puskupurku ja kauhat, joissa on siivet.

Uudessa JKM-Steelin kauhassa yhdistyy kaksi hyvää ominaisuutta; mahdollisuus kasata leveältä eli siivet ja korkea kuormauskorkeus. Kauhan siivet ovat hydraulisesti ohjattavat ja siten kätevät lumitöissä, jolloin leveällä työkoneella saadaan piha nopeasti puhtaaksi, kun kauhan edessä voidaan siirtää isompaa kinosta aina kasalle saakka. Kauhan asento ei ole vaivan tarkka, kun puhdistetaan alueita. Siipi on nivelöity alareunasta siten, että kärki kulkee joustavasti maaston mukaan kauhan asennosta riippumatta. Kauhan siipi on nivelöity kauhaan myös liukuholkilla, jolloin kauhalla saadaan kerralla puhtaaksi ajoväylän ja jalkakäytävän reuna korkeuserosta huolimatta. Pelivaraa on reilu 17 senttiä. Rakenne on kätevä taajamissa, mutta myös esimerkiksi teollisuusalueilla, joissa puhdistetaan lumesta komponentteja.

Puskutyhjennys helpottaa ja nopeuttaa kuormaamista korkealle, kun aisoja ei tarvitse nostaa tarpeettomasti korkealle. Liukuva takaseinä työntää tavaran kuormaan ja tarvittaessa siivillä voidaan estää valuminen sivulle. Puskutyhjennys on myös nopea ja turvallisempi tyhjennystapa kuin kippaus. Yhdistelmän painopiste kun ei turhaan nouse korkealle. Kauha myös tyhjenee tehokkaasti, kun reunat puhdistetaan joka kerta. Kauhoja valmistetaan vakiokokoja, mutta kauhasta myös voidaan tehdä halutun levyinen käyttötarpeen ja peruskoneen mukaan.

Puskutyhjennys on myös nopea ja turvallisempi tyhjennystapa kuin kippaus. Yhdistelmän painopiste kun ei turhaan nouse korkealle. Kauha myös tyhjenee tehokkaasti, kun reunat puhdistetaan joka kerta.

Siipi on nivelöity alareunasta siten, että kärki kulkee joustavasti maaston mukaan kauhan asennosta riippumatta. Kauhan siipi on nivelöity kauhaan myös liukuholkilla, jolloin siipi voi olla korkeammalla kuin kauhan pohja. Rakenne on kätevä etenkin taajamissa, jolloin kauhalla saadaan kerralla puhtaaksi ajoväylän ja jalkakäytävän reuna korkeuserosta huolimatta. 

Lue seuraavaksi