Uutiset

Yleinen

JCB:llä tupla-avajaiset

Englantilaisella maarakennuskonevalmistajalla JCB:llä on ollut konevalmistusta Intiassa jo 35 vuotta. Tätä merkkipaalua juhlittiin avaamalla kaksi uutta tehdasta Jaipuriin. Investoinnin arvo on 62 miljoonaa puntaa. Huolimatta Intian konemarkkinoiden tämän vuoden 20 prosentin pudotuksesta, JCB on halunnut investoida tuotanotoon, sillä maassa aloitetaan lähitulevaisuudessa useita isoja infrahankkeita.

Intia on ollut merkittävässä asemassa JCB:lle aina aloitusvuodesta 1979 lähtien. Tehtaiden avajaisissa puhunut lordi Bamford vei JCB:n aikoinaan Intiaan ja nyt voidaan todeta ratkaisun olleen oikean. Intia ohitti Englannin JCB:n suurimpana yksittäisenä markkinana ja on pitänyt tuota sijaa vuoden 2007 jälkeen. Reilusta miljoonasta valmistetusta koneesta 200 000 on tehty Intiassa. JCB on nykyään Intiassa yhtä tunnettu kuin Englannissa.

”En olisi koskaan voinut kuvitella vuonna 1979, että voisimme olla näin menestyksekkäitä Intiassa. Yksi menestyksen tekijöistä on ollut jatkuvat investoinnit, joiden avulla olemme kasvattaneet tuotantoamme. Uskomme talouden täällä Intiassa kohta lähtevän kasvuun ja uusien tehtaidemme ansiosta pystymme vastaamaan tulevaan kysyntään”, sanoi lordi Bamford avajaisissa.

JCB:llä on nyt viisi tehdasta Intiassa. Näiden lisäksi sillä on vielä 12 tuotantolaitosta Englannissa, Brasiliassa, Kiinassa ja Amerikassa. Jaipurissa tehdään jo komponentteja ja ensi vuonna uusilla tehtailla tullaan tuottamaan myös teleskooppikuorottajia ja liukuohjattuja pienkuormaajia sekä myös kaivurikuormaimia. Kauan toimineet kaivurikuormain- ja moottoritehtaat sijaitsevat lähellä Delhiä, missä on myös JCB:n Intian pääkonttori.

Kaksi tehdasta Punessa valmistavat kaivukoneita ja pyöräkuormaajia. Intian myyntiverkosto käsittää 60 jälleenmyyjää, joilla on yhteensä 600 toimipistettä.

Uudet tehtaat sijaitsevat 35 kilometrin päässä Jaipurin kaupungista ja kyseessä on JCB:n historian suurin yksittäinen rakennusprojekti. Kun
tehtaat ovat täydessä tuotannossa, niin ne työllistävät yli 1000 ihmistä.

Uudet JCB-koneet Suomessa myy Mateko Oy.

Lue seuraavaksi