Uutiset

Yleinen

Järeyttä ja nopeutta urakointiin – Stronga 18 tonnin koukkuperävaunu

Felix Abban tehdaspäällikkö Aki Nyyssönen onkin erittäin tyytyväinen Strongan tarjoamaan kapasiteettiin. ”Tällä menetelmällä sekä tehdas että isännät säästävät aikaa ja rahaa. Samalla ylimääräinen liikenne vähenee ja purku nopeutuu huomattavasti”, kertoo Nyyssönen.

Stronga on vastannut odotuksia

Massiivisen Stronga HL 180 -koukkuperävaunun tilasi vahtolainen Kohmo Oy ja sen luovutti maahantuoja Serkun Kone Pälkäneeltä. Kohmon omistaja Ville Kohmo kertoi ostotilanteessa vakuuttuneensa Strongan tekniikan kehittyneisyydestä ja rakenteiden kestävyydestä. Nämä päätelmät ovat osoittautuneet käytännön työssä oikeaksi osuneiksi, sillä tänä kesänä vaunulla on kipattu jo 3 500 tonnia kurkkua sekä punajuurta. Viimeistelyn taso on perävaunussa todella hyvä ja hydrauliikka on pelannut juuri niin kuin pitää. Tämän kesän yhdistelmää käyttänyt Erno Suomela on ollut erittäin tyytyväinen Strongaan ja kehuu sen helppokäyttöisyyttä ja nopeutta. Ville Kohmo antaa kiitosta Serkun Koneen palvelulle ja suosittelee vaunua esimerkiksi terminaalikäyttöihin ja muihinkin raskaan luokan töihin, joissa ajonopeus ei ole ratkaisevin ja liikennetraktorin nopeus riittää. Voimaa traktorista saisi löytyä ainakin 150 hevosvoiman verran.

Tekniikka ja rakenne on tehty kestämään

Serkun Kone on kahden vuoden ajan hoitanut Strongan maahantuontia ja he ovat hyvin vakuuttuneita merkin laadusta ja kestävyydestä. Perävaunut valmistetaan Englannissa sekä Liettuassa ja Jere Jokinen Serkun Koneesta kertoo, että he tutustuivat hyvin perusteellisesti Strongaan ja sen tehtaisiin. Serkun Koneen miehet ovat huomanneet, että ilmapiiristä tehtailla pystyi aistimaan ylpeyden omista tuotteista sekä korkean työmoraalin, jonka jälkeen maahantuonnin aloittaminen oli helppo päätös.

Varustus viimeisen päälle

Strongan laadusta kertoo sen kattava vakiovarustus. Tämän kokoluokan vaunussa jarrujen ja jousituksen täytyy olla huippuluokkaa ja Strongassa nämä kriteerit täyttyvät. Hydraulitoiminen jarrujärjestelmä on varustettu kuormantuntevilla venttiileillä ja lehtijousitus on kestävyydeltään laskettu varman päälle. Perävaunuissa on myös LED-äärivalojärjestelmä.

Konttia kyytiin otettaessa tai irrotettaessa hydraulitoiminen taka-akselin stabilisaattori aktivoituu automaattisesti. Kippauskulma Stronga HL 180:ssä on 52 astetta ja kipattua saa 6 900 mm pituiset kontit. Pidempiäkin kontteja voi kuljettaa, mutta kippauksessa niiden perä voi koskea maahan. Rengaskoko on 560/45 R22.5, joka riittää hyvinkin lähestulkoon jokaiseen työkohteeseen. Ensiasennusrenkaina käytetään Nokian Country Kingejä tai Michelin Cargo X Bibejä, mutta halutessaan asiakas saa ne myös muilla vaihtoehdoilla. Vetoaisa on jämäkkä ja se on säädettävissä ja jousitettu. Rungoissa käytetään Hardox-kulutusterästä, joka on kevyttä, mutta samalla erittäin hyvin kulutusta kestävää. Tämä yhdistelmä takaa taloudellisuuden ympärivuotisessa käytössä. Takuu Strongalla on vuosi ja toimitusajoissa puhutaan noin kymmenestä viikosta.

Serkun Koneella laaja konevalikoima

Pälkäneläisen yrityksen valikoimassa on Strongan koukkuperävaunujen lisäksi saman yhtiön maansiirto-, vilja- ja paaliperävaunut sekä konelavetit. Yhtiön edustamia muita tuotteita ovat Weilin 3100–3500 kiloiset pyöräkuormaimet, Jankko-syvä­muokkaimet sekä Scanpump-vesipumput. Liike sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella Pälkäneellä noin 30 minuutin ajomatkan päässä Tampereelta.

www.serkunkone.fi
www.stronga.com

Lue seuraavaksi