Uutiset

Yleinen

Imatralle Konemyynti V-P Toiviaiselle Zetor-edustus

Toiviaisen liiketoiminta on monipuolista. Käytössä on kuorma-autoja 12 ja pienempää kuljetuskalustoa lisäksi, kaivukoneita on kahdeksan ja pyöräkoneita saman verran. Myös traktorikalustoa on kertynyt.

Maanrakennuksen ja kunnossapito työllistävät kaikista eniten, kun esimerkiksi NCC:n talvikunnossapito­urakkaa on 600 kilometriä.

Toiviaisen valikoimiin kuuluvat myös myytävät maa-ainekset, sepeli ja hiekka. Maa-ainesta tarvitaan myös itse urakoitaviin vihertöihin lähialueella.

Toiviainen on hoitanut tovin konemyyntiä itse, mutta kesällä panostettiin myös myyntiin. Päätuotteina ovat tähän mennessä olleet Keslan hakkurit ja metsävarusteet. Uutena edustuksena ovat Dynasetin hydraulikäyttöiset työlaitteet ja aivan uusimpana Zetorin traktorit.
– Kun vanha traktorikauppias, Timo Mälkiä tuli taloon piti myös traktoreita saada tarjolle, V-P kuittaa.
– Kaakkois-Suomessa Zetorilla ei ole ollut edustajaa, vaikka Zetoreista on ollut alueella kysyntää, säestää Tuomo Lehtimäki Zetorin maahantuonnista.

Urakointia ja keksintöjä

V-P on tehnyt monen tyyppistä urakointia vuosien varrella  ja V-P:n kalustoon kuuluu esimerkiksi Urakointi Uutiset lehdessä aiemmin uutisoitu Keslan Xtimber, kaivukoneeseen kytkettävä harvesterikoura.

– Jottei yhtä kaivukonetta sidota vallan metsätöihin, olen rakentanut pikakiinnitykseen, jotta kaksi miestä laittaa vartissa koneen metsäkunnosta maanrakennuskuntoon, V-P esittelee. Kaivinkoneen perään on laitettu myös metsäperävaunu, jolloin puutavara voidaan vetää metsästä tien varteen.

Urakoinnin lisäksi tehdään keksintöjä, ei keksimisen vuoksi vaan tarpeeseen, V-P esittelee. Itsellä meillä ei ole hakkurihommaa, mutta Keslan hakkuriin suunnittelimme yhdessä Dynasetin kanssa pölynsidonnan. Tämä esiteltiin ensimmäisen kerran Urakointi Uutisissa 7/2010 numerossa.

Lue seuraavaksi