Uutiset

Yleinen

Ilkka Kuuramaa Farmi Forest Oy:n johtoon

Viimeisten vuosien aikana Farmi Forestilla on toimintoja muutettu aktiivisesti kohti tulevaisuuden tarpeita markkinoiden muuttuessa. Näihin muutoksiin on kuulunut organisaation muokkaamista sekä keskittymistä uusiin asiakas- ja tuotesegmentteihin. Farmi Forestin liikevaihdosta 80% tulee viennistä ja suurin osa nykyään ammattiasiakassegmentistä.

Operatiivinen tulos on toimien seurauksena kääntynyt positiiviseksi ja nyt on hyvä aika aloittaa seuraava vaihe Farmin kehityksessä kohti tulevaa. Viiden vuoden jälkeen toimitusjohtaja Sami Jerkku on päättänyt ottaa vastaan uuden haasteen Normet Groupin ulkopuolelta. Samin tilalle Farmi Forestin johtoon siirtyy Ilkka Kuuramaa (40) alkaen maaliskuun 2019 alusta. Ilkan ura liittyy läheisesti metsä- ja metalliteollisuuteen sekä teollisiin palveluihin. Ilkalla on myös vahva kokemus vientikaupasta. Viimeiset vuodet Ilkka on keskittynyt auttamaan PK-sektorin yrityksiä kasvamaan, joten hänellä on hyvät puitteet viedä Farmi Forestin toimintaa eteenpäin. Koulutukseltaan Ilkka on Metsänhoitaja (MMM) ja kuluvan vuoden aikana MBA (Henley Business School).

”Haasteellisten aikojen keskellä sitoutuneet Farmilaiset ovat olleet suuri voimavara ja saan kiittää koko henkilöstöä hienosta taipaleesta ja tuesta viiden vuoden ajalta. Nyt on hyvä hetki luovuttaa toimet seuraajalle kohti uutta vaihetta. Toivotan Farmille menestyksekästä jatkoa ja kiitän myös kaikkia yhteistyökumppaneita matkan varrelta!”, Sami Jerkku toteaa.

”Maatalous on murroksessa sekä Suomessa että kansainvälisesti. Tämä on vaikuttanut myös maa- ja metsätalouden piirissä olevaan konepajateollisuuteen. Farmi Forest on ollut tässä mukana ja Samin johdolla tehnyt merkittäviä rakenteellisia muutoksia, jotka mahdollistavat yrityksen kehittämisen yhdessä maailmalla olevien kumppanien kanssa. Tulevaisuus haastaa Farmia jatkossakin, mutta olen iloinen aloittaessani yhdessä osaavien ihmisten kanssa Farmin seuraavaa lukua. Farmin oivaltavia ratkaisuita tarvitaan edelleen!”, toteaa Ilkka Kuuramaa

Sami ja Ilkka toimivat yhdessä maaliskuun ajan varmistaen saumattoman muutoksen läpiviennin Farmin organisaatiossa sekä sidosryhmissä. Muut farmin toiminnot pysyvät samoina Iisalmen tehtaan toimiessa täydellä kapasiteetillaan.

Lue seuraavaksi