Uutiset

Yleinen

Hyväkoneelta G4500-kuormain – Okra2019

Hyväkone Oy:n osastolla on esillä uusi Stage V-normit täyttävä 75-heppainen dieselmoottorilla varustettu G4500-kuormain. Kuormaimen painoluokka on 4,5 tonnia ja sen huippunopeus on 20 tai 35 km/h. Tarjolla on kolme eri puomivaihtoehtoa ja ulottuvin on telejatkeella varustettu puomi, jolloin päästään 4,35-metriin. Giant G4500 on uutuus valmistajan mallistossa, joka on suunniteltu ammattimaiseen käyttöön. Hydrauliikasta saadaan tuottoa lisähydrauliikalla maksimissaan 117 litraa minuutissa. Uutuusmalliston ohjaamo on uudistunut täysin ja melutasoa on saatu laskettua samalla kun näkyvyys ohjaamosta on parantunut. Moottorina on Kubotan V3307-CR-TE4B-nelisylinterinen diesel.

Hyväkone on aloittanut Alto-pilkekoneiden maahantuonnin. Tarjolla on malleja, joita käytetään traktorilla ja sähkömoottorilla.

BT-Agron osastolla oli esillä kevennetty versio Kvick-Finnistä. Alkuperäisen Kvick-Finnin jämäkkyydestä on hieman tingitty, jolloin koneen hintaa on saatu alemmaksi.

Soukkiolla oli nähtävillä uutuutena etuhiekoitin, josta on tulossa mallistoon myös itselastaava malli. Hiekoitin voidaan kytkeä etukuormaimeen tai etunostolaitteisiin, kun hiekoitin toimii hydrauliikalla. Liukkaallahan ensimmäisenä ovat liikkeellä ne, joiden tarkoitus on tehdä väylät turvallisemmaksi muille. Traktori ja hiekoitinkin on hankala yhdistelmä, jos yhtään ei tossu pidä. Etuhiekoittimella voidaan varmistaa oma turvallinen kulkeminen.

Lumiauroihin on tarjolla muutamaa kulutusteräksestä valmistettua vaihtoehtoa, joilla saadaan säädettyä korkeus oikein etenkin alkutalvella, kun pohjat eivät ole vielä jäässä.

Lue seuraavaksi