Uutiset

Yleinen

Husqvarna tuo markkinoille huipputehokkaat moottorisahaketjut

Husqvarna tuo markkinoille ensimmäisen oman tuotannon X-CUT-teräketjun. Teräspinnoitetun ja esivenytetyn teräketjun mikrostruktuuri ja kromin määrä on ainutlaatuinen. Ketju on kehitetty tehostamaan Husqvarnan omien moottorisahojen suorituskykyä.

Husqvarnan uusi, uniikki ketju valmistetaan Ruotsissa, Huskvarnassa. Se on kehitetty lisäämään Husqvarna-moottorisahojen suorituskykyä.

Moottorisahan teho on riippuvainen ketjun laadusta. Tästä syystä Husqvarna päätti aloittaa omien teräketjujen kehittämisen ja tuotannon. Ensimmäinen Husqvarnan tehtaassa Ruotsissa valmistunut SP33G-teräketju on kehitetty pohjoismaiseen ammattikäyttöön.
”X-CUT on tärkeä virstanpylväs Husqvarnan historiassa. Olemme valmistaneet huipputason moottorisahoja jo vuodesta 1959. Uudet terälevyt ja -ketjut mahdollistavat sahojemme erinomaisen suorituskyvyn ja tuottavuuden, minkä ansiosta ne nousevat täysin uudelle tasolle”, kertoo Palev Hajman, Husqvarna-divisioonan toimitusjohtaja.
X-CUT SP33G on pienitärinäinen ns. pixel-ketju, jonka kapeamman sahausuran ansiosta voimaa tarvitaan vähemmän kuin vakioketjua käytettäessä. Leikkuuteho on maksimaalinen ja käyttökatkokset vähenevät. X-CUT-ketju tuo käyttäjälle neljä merkittävää etua:

1) Terävyys joka säilyy
Leikkuuhampaiden malli, teräksen mikrokoostumus ja kromattu teräspinnoite varmistavat, että X-CUT-teräketjulla saa parhaan mahdollisen leikkaustehon. Tästä syystä ketju pysyy terävänä pitkään.

2) Kiristystarve pienenee
X-CUT-teräketju on esivenytetty jo tehtaalla, mikä pidentää sen käyttöaikaa. Tämä myös vähentää käyttökatkoksia ja ketjun irtoamista.

3) Pitkä käyttöikä
X-CUT ketjun kestävyys on rakenteen, materiaalien ja teknisen kehityksen lopputulos. Nämä yhdessä vähentävät terälevyn, ketjun ja vetoakselin kulumista sekä huollon tarvetta. Husqvarna käyttää valmistuksessa uniikkia tekniikkaa, joka sisältää muun muassa lämpökäsittelyä, induktiokovettamista ja teräsraepuhallusta.

4) Suuri sahausteho
Sahaustehon optimoimiseksi X-CUT SP33G on kehitetty siten, että sahaaminen on nopeampaa ja kätevämpää, ja sahauskulma on paras mahdollinen.

Insinöörien ja metsureiden kehittämä
Husqvarna on kehittänyt uuden teräketjunsa läheisessä yhteistyössä insinöörien ja ammattilaismetsureiden kanssa. Tavoitteena oli kehittää täydellinen moottorisahan tehokkuutta lisäävä teräketju. ”Minulle metsässä työskentely on sekä intohimo että ammatti, joten hyvä suorituskyky merkitsee parempaa tuottavuutta ja tulosta. ”Olen ylpeä siitä, että olen saanut olla mukana kehittämässä X-CUT-teräketjua. Olen myös erittäin iloinen, että vihdoin on olemassa ketju, joka on suunniteltu minun Husqvarna-moottorisahaani”, kertoo Lars Strandell. Strandell on toiminut metsurina jo 30 vuotta ja voittanut useampana vuonna moottorisahauksen MM-kilpailut.

Husqvarna on kehittänyt uuden X-CUT-teräketjunsa yhteistyössä insinöörien ja ammattimetsureiden kanssa

Kaikki osat tuotetaan alusta asti
Husqvarnan ketjutehdas Huskvarnassa, Ruotsissa työllistää yli 100 henkilöä, ja se sijaitsee sopivasti Husqvarnan moottorisahatehtaan sekä tutkimus- ja kehityskeskuksen vieressä. X-CUT-teräketjun kaikki osat tuotetaan itse, raakateräksestä valmiiseen tuotteeseen, mikä vähentää ulkopuolisten toimittajien tarvetta ja varmistaa laadun. Tehdas on suunniteltu siten, että sen ympäristövaikutukset ovat mahdollisimman pienet. Energian ja kemikaalien kierrätyksessä hyödynnetään viimeisintä tekniikkaa.

Hinta: X-CUT SP33G,
13”-ketju 21 euroa ja 15”-ketju 23 euroa.

Lue seuraavaksi