Uutiset

Yleinen

HCP Nordic Finlandille Deutz-Fahr- ja Same-traktoriedustukset

Deutz-Fahr

– HCP Nordic on pitkäaikainen partneri Same- ja Deutz-Fahr -traktoreiden myynnissä ja huollossa Tanskassa ja Norjassa ja nyt yhteistyö kattaa myös Suomen, mainitsi yhtiön toimitusjohtaja Jens Chr. Hundahl kertoessaan, että HCP Nordic ottaa vastuulleen mm. Samen, Deutz-Fahrin ja Lamborghinin traktorimerkkien edustuksen Suomessa. Edustuksesta vastaa Seinäjoen Hyllykalliolla sijaitseva HC Petersen Finland Oy.

Edustusorganisaatio yhtiö vastaa noiden kolmen traktorimerkin myynnistä, varaosista ja huollosta tuotetarjontaan kuuluvien 35 – 340 hv:n malleista. Asiakaspalvelun tehostamiseksi HCP Finland avaa Hyllykalliolla uuden varaosavaraston ja hankkii uuttaa henkilökuntaa edustajien ja asiakkaiden tukemiseksi.

– HCP:n kanssa laajeneva yhteistyö vahvistaa edelleen asemaamme Pohjolan tärkeällä markkina-alueella, vahvistaa Lodovico Bussolati, SAME Deutz-Fahrin pääjohtaja.

Nopeasti kehittyvä brändi

Deutz-Fahr -traktorit ovat teknologisesti korkeatasoisia, ja niitä kuvaavat sellaiset piirteet kuin innovatiivinen suunnittelu, tuotantoteho ja alhaiset käyttökustannukset. Viime kahden vuoden aikana Deutz-Fahr on uudistanut mallistonsa kokonaan. Mm. tehokkuutta on parannettu ja ohjaamot ovat kokeneet suuren muodonmuutoksen. Uudistusohjelmasta päätettiin kolme vuotta sitten, jolloin yhtiö käynnisti yhteistyön italialaisen autosuunnittelijan Giugiaron kanssa. Tuloksena on nyt tehokas traktori, jossa yhdistyvät elegantti ulkomuoto ja ohjaamo, joka täyttää vaativimmankin käyttäjän toiveet hyvästä työympäristöstä. Tällä hetkellä suurimman traktorimallin teho on 340 hv. Se lanseerataan Pohjolan markkinoille Tanskan Agromek-messuilla marraskuun puolivälissä. Vuonna 2016 on tarkoitus tuoda markkinoille tätäkin suurempi traktori, jonka teho on 440 hv.

Jälkimarkkinoihin erikoishuomiota

– Meillä on Suomessa erittäin kokenut ja ammattitaitoinen henkilökunta, joka varmasti pystyy tukemaan nykyisiä ja tulevia asiakkaita. Onhan meillä vuosien kokemus, joka on hankittu omalla kouluttautumisella ja HCP:n tuella, lupaa Tuomo Lehtimäki, HCP Finland Oy:n toimitusjohtaja. HCP:n Tanskan ja Norjan tukiryhmät tietävät lähestulkoon kaiken mahdollisen niin huollosta, varaosista, koneasetuksista kuin myös Deutz-Fahrin, Samen ja Lamborghinin myynnistä. Näin Suomenkin henkilökunta saa kaiken tarvittavan tuen heti alusta alkaen.

Kaikki ei kuitenkaan riipu vain erikoisasiantuntijoista. Päivittäiset huollot toimivat oivallisesti omien miesten toimesta. Tässäkin Tuomo Lehtimäki on luottavainen: – Monet nykyiset Deutz-Fahrin huoltopisteet jatkavat toimintaansa entiseen tapaan samalla, kun meidän oma Zetor-huoltomme ottaa vastaan uusia merkkejä. Onhan meillä myös suuri vara- ja kulutusosavarasto Hyllykalliolla ja HCP:n keskusvarasto Tanskassa. Sieltä saamme varaosia vaikka 24 tunnissa.

HCP Finland on avaamassa pian toimitilan Seinäjoelle jossa aukeaa moderni SDF Agricenter. Ensisijaisesti sen tarkoitus on täyttää asiakkaiden päivittäiset palvelutarpeet, mutta se on myös esittelytila traktoreille, tarvikkeille ja varaosille. Uusi toimitila on suunniteltu olemaan mallina kaikille tuleville SDF Agricentereille  ja tulevaisuudessa aikomuksena on järjestää HCP:n jälleenmyyjien tilat samalla tyylillä.

 HCP Nordic ja Finland

HCP Nordic on 145 vuotta vanha tanskalainen yritys. Omistajina ovat nykyään perustajan, Heinrich C. Petersenin, jälkeläiset viidennessä ja kuudennessa polvessa. Yritys välittää Pohjolan markkinoille traktoreita ja muita maatalouskoneita. Yrityksen toimitusjohtaja on Jens Chr. Hundahl.

HCP Finland Oy on perustettu vuonna 2007. Yrityksen pääedustukset ovat aikaisemmin olleet Zetor-traktorit, RMH-seosrehuvaunut ja Tanco-paalinkäärijät. Pääkonttori on Seinäjoen Hyllykalliolla.

Same Deutz-Fahrin pääkonttori sijaitsee Italian Trevigliossa Bergamon alueella. Yritys on yksi maailman johtavia traktorien, puimureiden ja dieselmoottorien valmistajia. Päämerkit ovat Deutz-Fahr, SAME, Lamborghini, Hürlimann, Grégoire ja Lamborghini Green Pro. Traktorien tehoalue on välillä 23 hv – 340 hv ja puimureiden välillä 100 hv – 395 hv. Yhtiöllä on seitsemän valmistustehdasta, 13 myyntiyhtiötä, kaksi yhteisyritystä, 141 maahantuojaa ja yli 3000 paikallista edustajaa. Oman henkilökunnan määrä on yli 3500. Liikevaihto oli vuonna 2013 yli 1,2 miljardia euroa  ja EBIT 9,6 %.

TP

Lue seuraavaksi