Uutiset

Yleinen

Groeneveld-keskusvoitelut KKK:lta

Mika Asikainen KKK:sta

Kuopion Kuljetus Kalusto Oy (KKK) on alkanut tuoda maahan Groeneveldin laadukkaita keskusvoitelujärjestelmiä. Monet tunnetut konevalmistajat, kuten Caterpillar, Hitachi, Komatsu ja Volvo käyttävät Groeneveld-keskusvoitelujärjestelmiä alkuperäisasennuksessa.

”Tarjoamme uudet Groeneveld-keskusvoitelujärjestelmät sekä merkin varaosat suoraan hyllystä”, kertoo Mika Asikainen KKK:sta. ”Asiakkainamme ovat niin loppukäyttäjät kuin kotimaiset kone-, kuljetuskalusto- ja päällirakennevalmistajat kuin myös korjaamot. Yhteistyö Groeneveldin kanssa on lähtenyt käyntiin hienosti. Olemme saaneet heiltä hyvän teknisen koulutuksen ja jatkossakin saamme aina tarvittaessa teknistä tukea tehtaalta.”

Groeneveldin järjestelmä on perinteinen ja toimintavarma. ”Voitelu pelaa, vaikka jokin linja olisi jostakin syystä tukossa. Koneet pysyvät liikkeellä luotettavasti vähäisin huoltoajoin ja -kuluin”, lupaa Asikainen.

Twin työkoneisiin

Groeneveld Twin on automaattinen kaksilinjainen keskusvoitelujärjestelmä ja se on suosittu erityisesti työkonekäytössä. ”Yleisimmin työkoneissa käytetään 4–8 litran voiteluainesäiliöitä. Twin-yksikön saa erilaisilla säiliöillä alkaen kahdesta litrasta aina 180 litraan asti. Oleellista on, että Twin-yksikön työsykli perustuu voiteluainetilavuuteen eikä syöttöaikaan. Näin järjestelmä syöttää oikean määrän rasvaa olipa kesähelle tai kireä pakkanen”, esittelee Asikainen.

Twin-järjestelmää hallitaan koneen ohjaamossa olevasta LED-näytöstä. Se voidaan liittää myös koneen omaan CAN-väylään ja ohjaus voidaan hallita koneen omalta näytöltä. Määrä voidaan valita käyttökohteen mukaan kolmesta vaihtoehdosta: LD (kevyt), MD (keskimääräinen) tai HD (raskas).

Valittavana on myös yksilinjainen SingleLine-voiteluyksikkö, jollaisia käytetään tyypillisesti kuljetuskalustossa, kuorma- ja linja-autoissa sekä perävaunuissa, mutta myös esimerkiksi trukeissa.

Valmiit setit

Työkoneisiin Groeneveldillä on Twin-järjestelmästä varsin kattavasti valmiit asennuspaketit mallikohtaisina paketteina, kuten alkuperäiskomponentin valmistajalta sopii odottaa. ”Konemerkkikohtainen paketti on helppo asentaa, sillä sovitusta tai mitoitusta ei tarvita ja paketissa on kaikki tarpeellinen. Putket ovat oikean mittaisia ja rasvauspisteet sijaitsevat siellä missä pitääkin. Paketissa on mukana konekohtaiset kuvalliset asennusohjeet, mikä nopeuttaa asennustyötä sekä varmistaa laadukkaan ja varmatoimisen asennuksen”, päättää Asikainen.

JK

Lue seuraavaksi