Uutiset

Yleinen

Giantin pienkuormaimet Häijäästä – Jatkone toimii Hyväkoneen myyntipisteenä

Yrityksessä on mukana myös Jorman poika Tuomas, jolla on työhön sopiva koneyrittäjän tutkinto Osaran maaseutuopetusyksiköstä. Lisävoimia tarvittaessa mukaan tulee Jorman toinen poika Aleksi, joka on erikoistunut metallipuolen töihin.

Yrittäjyys verissä

Jorma Hietasella on 30 vuoden ura maatalousyrittäjänä ja hän piti lihakarjaa vuoteen 2009 saakka. Hänellä on edelleen noin 80 hehtaaria peltoa, jossa viljellään ohraa, kauraa ja vehnää. Urakointi on ollut hänellä sivutoimena jo vuosia ja pikkuhiljaa sen merkitys kasvoi. Asiakaskuntaa tuli niin kuntasektorilta kuin yksityisiltä asiakkailta ja esimerkiksi Destia. Myös konepuoli kasvoi ja niinpä hänellä on tälläkin hetkellä kolme kaivukonetta ja kolme urakointitraktoria rivistössään.

Pienkuormaimet tulivat ajankohtaisiksi vuosituhannen alussa ja silloin katse kääntyi Kurikkaan Hyväkoneen suuntaan. Ensimmäiset kuormaimet lähtivät nopeasti Sastamalaan ja samalla kävi ilmi, että Hyväkoneella olisi tarve jälleenmyyjälle Pirkanmaan alueelle. Jorma otti haasteen vastaan ja ensin myytiin muita merkkejä kunnes vuodesta 2007 alkaen on keskitytty hollantilaisiin Giant -pienkuormaimiin.

Giantilta pienkuormaimet joka lähtöön

Giantia valmistava Tobroco Machines on päättänyt täyttää asiakkaidensa toiveet ja tar­joaa miltei jokaiseen koko­luokkaan sopivan pienkuormaimen. Valikoimassa on 28 erilaista kuormainta painoltaan 900 kilosta aina 4 150 kiloon saakka. Asiakaskohtaisen tarpeen mukaan mallistosta on valittavissa esimerkiksi ahtaisiin kohteisiin soveltuvia matalia, mutta samalla voimakkaita koneita. Asiakkaita kuunnellaan hyvin tarkalla korvalla ja työvälineitä kehitetään aina tilanteen mukaan. Välinevalikoimassa on esimerkiksi maatalouden tarpeisiin erilaiset kauhat, talikot ja pihdit sekä puskulevyt, kantojyrsimet, maaporat ja suursäkin nostimet. Kiinteistöpuolelle on saatavana vaikkapa hiekan- ja suolanlevittimet, pesurit ja harjalaitteet, kärryt sekä ruohonleikkurit. Yhtiön periaatteena tuntuukin olevan, että mitä ei vielä ole, niin se kyllä kehitetään.

Jorma ja Tuomas kertovat Giantin vahvuutena olevan erinomainen ajettavuus ja ketteryys sekä korkeatasoisten materiaalien ja laadukkaiden komponenttien ansiosta saavutettu kestävyys.
Moottoreina käytetään Kubotan luotettavia dieselmoottoreita ja huolto- sekä varaosapalvelut toimivat nopeasti ja ammattitaitoisesti.

Huoltoon panostetaan

Giant panostaa selvästi asiakastyytyväisyyteen ja niinpä Tuomas onkin käynyt läpi kaikki mahdolliset huoltokurssit yhtiön tehtaalla Hollannissa. Tämä varmistaa nopeasti kehittyvällä alalla ajan tasalla pysymisen ja huollon korkean tason. Miehet kertovat Giantin ostaneiden olleen erittäin tyytyväisiä koneisiinsa ja useimmiten seuraavankin kuormaimen merkki on pysynyt samana, usein ehkä vielä luokkaa suurempana mallina. Hintatasoltaan Giant on kilpailukykyinen; se ei ole markkinoiden halvin, mutta se korvaa tämän varustelutasollaan, järeydellään ja luotettavuudellaan.

Vuosien mittaan Häijäästä on lähtenyt maailmalle jo yli 20 uutta Giantia sekä runsaasti käytettyä kalustoa lähinnä Pirkanmaalle ja Satakuntaan, mutta myös muualle Suomeen. Häijää on maantieteellisesti hyvä liikepaikka, sillä Tampere–Pori-tien varrella sijaitsevaan taajamaan on hyvät yhteydet myös pääkaupunkiseudulta, Turun suunnalta sekä Pohjanmaalta. Noin puolet asiakaskunnasta on maatalousyrittäjiä ja loput koneista menevät lähinnä muuhun yritystoimintaan.

Yhteistyö toimii ja valikoima kasvaa

Jorma ja Tuomas Hietanen kiittelevät reilusti yhteistyötä Hyväkoneen kanssa. Asiat ovat aina sujuneet sovitulla tavalla ja turhaan byrokratiaan ei ole ollut tarvetta. Tulevaisuuteen Jatkoneen miehet suhtautuvat luottavaisin mie­lin.

Pienkuormaimissa miehet kertovat suuntauksen olevan selvästi raskaampiin koneisiin ja 2,5–3,5 tonnin koneet tulevat olemaan jatkossa merkittävässä asemassa. Toimitilat ovat kasvamassa ja tuotevalikoima lisääntyy kovaa vauhtia. Tarjolla on koko Hyväkoneen valikoima mukaan lukien esimerkiksi Agrimasterin murskaimet, Camionin kärryt ja työlaitteet sekä runsas valikoima renkaita, sähkötarvikkeita ja varaosia. Myös Pomen laadukkaat kauhat ja aurat kuuluvat nyt Jatkoneen valikoimiin.

www.jatkone.com
www.hyvakone.com
www.tobroco.com

Lue seuraavaksi