Uutiset

Yleinen

Giant esitteli kolme uutuutta

Vesa-Matti Keskimäki Kurikan Hyväkone Oy:ltä ja Tobroco Machines -konsernin perustaja Toine Brock.

Kolme Giant-uutuutta näkivät ensikertaa päivänvalon Tobroco Machinesin tehtaalla tänä syksynä järjestetyssä ”World Premier” -tilaisuudessa. Lippulaivamallina on nyt 761-sarjalaiset koneet. Uutena tuotesarjana on liukuohjatut SK-sarjan koneet. Uudistunut Giant-perheen pikkuveli D254SW on saanut varustukseensa jatkopuomin.

Kuvassa hollantilaisen Tobroco Machines -konsernin perustaja Toine Brock (oik.) ja Giant-kuormaajien jälleenmyyjä Vesa-Matti Keskimäki Kurikan Hyväkone Oy:ltä. Takana komeilee ensikertaa päivänvalon nähnyt Giant V761T -kuormaaja.

Täysin uudet lippulaivamallit ovat V761T ja V761T Tele. Kone painaa 6000 kg ja koneen maksimi ajonopeus on 35 km/h. Tele-malli erottuu tavallisesta 761:stä yli viiden metrin korkeuteen venyvällä puomilla. Koneet ovat varusteltu esimerkiksi ”Power Management” -järjestelmällä, jossa käytettävissä oleva voima ohjataan sinne, missä sitä tarvitaan. Kun työhydrauliikka tarvitsee enemmän tehoja, ohjataan osa ajoon käytetystä voimasta työhydrauliikalle. Järjestelmällä saavutetaan parempi polttoainetehokkuus. Tämän kokoluokan koneissa tällaisia ratkaisuja ei aiemmin ole totuttu näkemään.

Erityisen huomion arvoinen lisävaruste on Giantin patentoima Stabilo-system, joka tasapainottaa konetta epätasaisessa maastossa ajettaessa.

Moottorina 761-sarjalaisissa on Deutzin 2,9 litrainen, 4-sylinterinen ja 76 hevosvoimainen Stage IV -moottori. Suoraan moottoriin kytketty Bosch Rexroth hydrauliikkapumppu tuottaa 80 litraa minuutissa. Kone on myös mahdollista varustaa kuormantunnistusjärjestelmällä ja järeämmällä pumpulla, jolloin on mahdollista tuottaa maksimissaan 150 l/min ja 480 baaria hydrauliikkatehot. Kuormantunnistusjärjestelmän ansiosta koneessa ei kuluteta turhaan energiaa öljyn pyörittämiseen.

Toinen esitelty uutuus oli Giantin liukuohjatut seisottavat minikuormaajat. Mallia saa kolmea eri tyyppiä SK211G, SK201D ja SK251D. Voimanlähteenä SK211G:ssä on 21-hevosvoimainen bensiinimoottori ja kahta jälkimmäistä mallia liikuttaa 20- ja 25-hevosvoimaiset Kubotan dieselit. Koneen kaikissa pyörissä on vetävät hydrauliikkamoottorit, joidenka kerrotaan vähentävän huoltotarvetta ja tarjoavan huiman vetokyvyn. Öljynjäähdytin huolehtii siitä, ettei kone ylikuumene silloinkaan, kun ajetaan täysillä kierroksilla. Koneen vakiovarusteluun kuuluu esimerkiksi kaksitoiminen hydrauliikkajärjestelmä ja lisävarusteita on saatavilla pitkä liuta.

Kone on suunniteltu lähinnä rakennustyömaille, purkutyömaille ja vuokrauskäyttöön. Koneen pieni koko mahdollistaa liikkumisen esimerkiksi ahtaista ovista ja se on myös helppo liikutella työmaalta toiselle. Työlaitteiden kiinnitys koneeseen on yhdenmukainen Giantin pienimpien pyöräkuormaaja mallien kanssa.

Pikkuveli jatkopuomilla

Tehtaalla esiteltiin myös uudistunut Giantin pienin malli D254SW. Vain 0,92 metriä leveän koneen puomi ylettyy nyt 2,75 metrin korkeuteen. Neljä tehokasta Poclainin hydraulista vetomoottoria saa voimansa joko 20- tai 25-hevosvoimaiselta Kubotan dieselmoottorilta. Giantin pienin tehopaketti on suunniteltu erityisesti maatalous-, rakennus- ja vihertyömaille.

Yrityksen liiketoiminnan kulmakiviä ovat alusta alkaen olleet täysin asiakkaan tarpeisiin räätälöidyt tuotteet. Pihalla oli esillä myös hieman erikoisempaa kalustoa.

Lue seuraavaksi