Uutiset

Yleinen

Gaia avasi maksuttoman kannattavuuslaskurin biokaasun tuottajille

”Gaian uusi biokaasulaskuri auttaa kehittämään biokaasun tuotantoa Suomessa. Suomessa on maatilakokoluokan ja yhteiskäsittelyyn soveltuvia biokaasulaitoksia tällä hetkellä vain noin kymmenen. Esimerkiksi Saksassa niitä on jo noin 4500”, Gaian liiketoimintajohtaja Jari Hiltunen sanoo.

Gaia Pro Biogas -laskuri ottaa huomioon Suomen hallituksen kevättalvella esittämän uusiutuvan energian edistämispaketin. Biokaasulaskurilla pystyy vertailemaan erityisesti edistämispaketissa ehdotetun biokaasusähkön sekä pienimuotoisen lämmön ja sähkön yhteistuotannon syöttötariffin vaikutusta investoinnin kannattavuuteen. Maatalousalan toimijat voivat arvioida raaka-ainepohjansa soveltuvuutta ja taloudellista kannattavuutta biokaasulaitoksen biohajoaviksi syötteiksi ennen tarkkoihin investointiselvityksiin ryhtymistä.

Gaia tarjoaa asiantuntijapalveluita, jotka edistävät kestäviä ja taloudellisesti mielekkäitä uusiutuvan energian ratkaisuja. Gaialla on pitkäaikainen kokemus biokaasulaitosten esisuunnittelusta ja niiden kannattavuusarvioinneista. Gaia Pro Biogas -tuoteperheeseen kuuluu nyt avatun biokaasulaskurin lisäksi myös muita työkaluja, joilla voi tehdä analyyseja ja kannattavuusselvityksiä uusiutuvasta energiasta.

Gaia Pro Biogas -laskuri

Gaia.fi

Lue seuraavaksi