Uutiset

Yleinen

Flieglit Agrimarketin myyntiin

Fliegl puskutyhjennysvaunut eroavat perinteisistä kippiperävaunuista siinä, että vaunun painopiste ei nouse sinä aikana, kun vaunua tyhjennetään. Kuorma kun pusketaan yhtenäisenä massana ulos. Kun kippiä ei nosteta, puskutyhjennysvaunut eivät ole ollenkaan herkkiä epätasaiselle maastolle. Siihen mihin perävaunulla ”uskalletaan” ajaa, siihen kuorma voidaan myös tyhjentää.

Kun kippiä ei nosteta, ei kuorman purkutilan tarvitse olla korkea. Kunhan vaunu sopii rakennukseen sisään, ja perälauta saadaan auki, voidaan kuorma purkaa. Tämä on kätevä ominaisuus vaikka hakevarastoissa, joissa voidaan käyttää matalaa rakennetta. Purku on kätevää myös katetuissa rehusiiloissa.

Verrattuna ketjupurkuun puskuvaunu on matalampi rakenteeltaan ja puskuvaunulla saadaan koko kuorma tyhjäksi, koska reunatkin kaavitaan puhtaaksi. Puskuvaunulla on mahdollisuus myös tiivistää kuormaa täytön aikana, jolloin kuormasta poistetaan turhaa ilmaa. Tiivistys on mahdollista esimerkiksi turpeella ja säilörehulla.

Mallisto täydentyy

Agrimarkettien myyntiin tulevan puskutyhjennysvaunujen lisäksi lannanlevitysvaunut. Aluksi myyntiin tulee neljä vaunumallia. Fliegl-vaunut täydentävät Agrimarketin nykyistä perävaunumallistoa, sillä Fliegl-vaunut ovat kooltaan valikoiman yläpäässä ja ne ovat tyypiltään erilaisia ja niitä hankitaan, kun käyttötarkoitukset ovat vaativampia.

Fliegl-vaunuista Agrimarket-ketjun myyntiin tulevat Fliegl ASW -puskutyhjennysvaunut, joiden maksimitilavuus on 60 m3, Fliegl ETB -kuivalantavaunut, joissa neljä eri mallia, kuormatilavuus 6,6–16,1 m3, Fliegl Heavy Duty puskutyhjennyksellä varustetut maansiirtovaunut.

Vaunuja on 3 mallia ja niiden kuormatilavuudet ovat 16, 19 ja 21 m3 ja Stone Master -maansiirtovaunut, jotka on varustettu kippilavalla. Vaunuja on kolme mallia ja niiden kuormatilavuudet ovat 13, 15 ja 17 m3.


www.agrimarket.fi
www.fliegl.com

Lue seuraavaksi