Uutiset

Yleinen

Finn-Machines myy maarakennustuotteet Pohjanmaalla

Oy Finn-Machines Ab on Pedersören Åvistin kylässä sijaitseva maarakennuskoneiden ja niiden varusteiden erikoisliike, jonka monipuolinen ja hyväkuntoinen tuotevalikoima palvelee alan ammattilaisia kautta maan. Nyt Finn-Machines myy myös kovassa testikäytössä kestäviksi todettuja Finngripper-energiapuukouria, joiden patentoitu teränkiinnitysmekanismi on osoittautunut erittäin käytännölliseksi. Finn-Machines taustalla on Åvistilainen pitkän linjan konemies Torolf Grön, joka siirtyi maataloudesta pikkuhiljaa maarakennusurakointiin sekä autojen maalaukseen ja varusteluun. Hän toi ulkomailta maarakennuspuolen koneita omaan käyttöön ja nopeasti kielitaitoiselle sekä hyvän kansainvälisen verkoston omaavalle miehelle alkoi tulla toiveita myös muilta konemiehiltä. Grön aloitti myyntitoiminnan varovaisesti, mutta pikkuhiljaa yritys on kasvanut merkittäväksi kaivukoneiden, lavettien, kauhojen, peräkärryjen ja muiden alan varusteiden myyntipisteeksi.

Finn-Machinesin toiminta alkoi kasvaa voimakkaammin Torolfin otettua edustukseensa Pohjois-Irlannissa valmistettavat Herbst-traktorilavetit. Kestävät ja hinta-laatusuhteeltaan mainiot lavetit soveltuvat hyvin Suomen olosuhteisiin ja erityisesti maanviljelijät ja urakoitsijat kautta maan ottivat ne nopeasti omakseen. ”Parhaimmillaan lavetteja lähti samoihin aikoihin sekä Lappiin Leville että Houtskarin saaristoon, mikä kertoo lavetin monipuolisuudesta”, muistelee Grön. Tämä todistaa myös, että maarakennuskaupoissa maantieteellisellä sijainnilla ei ole suurta merkitystä, kunhan vain sopiva kone löytyy. Tarvittaessa Finn-Machines hoitaa myös konetoimitukset asiakkaalle omalla laadukkaalla kuljetuskalustollaan.

Grönille alkoi sadella pian pyyntöjä myös muiden koneiden hankinnasta ulkomailta ja varsinkin Irlannissa ja Englannissa hankittujen kontaktien ansiosta kauppa lähti hyvään vauhtiin. Tällä hetkellä suurimman osan kaupankäynnistä muodostavat käytetyt kaivukoneet ja kuorma-autot. Merkittävä kokonaisuus on myös kotimaisten kauhojen myynti, joista  esiin nousevat Br. Bäcklundin, JiiMetin sekä Eurosteelin kauhat. Lisäksi Finn-Machines edustaa myös maineikkaita Engconin kauhanpyörittäjiä, mikä täydentää yrityksen valikoimaa loistavasti. Yrityksen menestyksen salaisuutena on myytävien tuotteiden korkea laatu, sillä kaikki Finn-Machinesin tuotteet on huollettu sekä käyty tarkoin läpi ja tarvittaessa suoritettu vaadittavat korjaukset. ”Näin pienessä maassa huonolaatuisten tuotteiden myynnillä ei päästäisi pitkälle, sillä piirit ovat sen verran suppeat ja tieto leviäisi todella nopeasti”, tiivistää Grön.

Finn-Machinesin laadukkaaseen valikoimaan soveltuu hyvin myös paikallinen tuote, sillä kovaan käyttöön kehitetty Finngripper-energiapuukoura on vakuuttanut Grönin toimivuudellaan. Kouran kehitystyön taustalla on paikallinen yrittäjä, joka yhdessä insinööritoimiston kanssa on kehittänyt kestävän ja metsäalan ammattilaisten vaatimukset täyttävän tuotteen. Finngripperissä on useita älykkäitä yksityiskohtia, jotka tekevät sen hankinnasta houkuttelevan. Esimerkiksi patentoitu terän kiinnitysmekanismi on todella yksinkertainen ja terän vaihtaa tavallisilla työkaluilla kymmenessä minuutissa vaikka keskellä metsää. Valittavissa on myös erilaisia teriä työtehtävien mukaan ja myös terien yksittäiset osat ovat tarvittaessa helposti vaihdettavissa. Sovellettavien kiinnitysmekanismien ansiosta kouran saa vaivatta asennettua kaikkiin metsäkoneisiin. Finngripperissä on myös kehittynyt päätyvaimennettu sylinteri sekä laadukkaat holkit.

Finngripper-puukoura on ollut rankassa testikäytössä paikallisella yrittäjällä jo yli vuoden ja jälki on ollut vakuuttavaa. Yrittäjä on ollut tyytyväinen sekä kouran kestävyyteen, erinomaiseen leikuutehokkuuteen että siistiin työnjälkeen. Urakoitsijalla on ollut kokemusta myös muista merkeistä ja Finngripperin edullisuus suhteutettuna korkeaan laatutasoon on miellyttänyt kovasti.

www.finnmachines.fi

www.finngripper.fi


Lue seuraavaksi