Uutiset

Yleinen

Farmi Forest kokoaa itse

Farmi Forest Iisalmesta on siirtänyt metsäperävaunujen kokoonpanoa Suomeen. Jälleenmyyjät toteavat, että uutisella on ollut merkitystä ja asiakkaat ottavat sen positiivisesti. Tuotannossa tehtiin lujasti suunnittelutyötä, jotta uudistus saatiin aikaiseksi ja tuotanto sujuvaksi.

Farmi Forestin toimitusjohtaja Sami Jerkku ja markkinoinnista vastaava Juha Pasanen kertovat mielellään positiivisia uutisia uusien mallien tuotannosta. Uudet mallit ovat olleet ponnistus suunnittelulle, mutta myös valmistukselle, kun koko konseptia on laitettu uusiksi. Yksittäisten komponenttien määrää valmistuksessa on pystytty vähentämään ja tuotantoa samalla nopeuttamaan. Yksinkertaisin esimerkki on uudet siirrettävät pankot, joiden runko valmistetaan kahdesta identtisestä puoliskosta.

Farmi Forest esitteli uusia hakkureita Metkossa 2016. Kuvassa CH27 työnäytöksessä.

Vientimyyntiä tehdään merkittävissä määrin ja Suomessa valmistettu tuote on arvostettu, Sami toteaa. KWF –sertifikaatti helpottaa myyntiä Keski-Eurooppaan. Keski-Eurooppaan myynti antaa tietyt raamit ja tuotteet suunnitellaan alusta saakka sinne sopiviksi ja samoilla ominaisuuksilla vaunut ja kuormaimet toimitetaan myös muualle. Esimerkiksi paikat, joihin kuormansidonta voidaan tehdä, on vaunuissa vakiona.

– Meille valmistajana kokoonpanon sujuvuus on tärkeää, jolloin valmiit tuotteet saadaan toimitukseen suunnitellusti, Sami toteaa. Siksi koko ketju on suunniteltu uudelleen. Kun sesonkeja kuitenkin tulee, henkilökuntaa on koulutettu ristiin tekemään useampia asioita, jolloin kapasiteettia voidaan hyödyntää paremmin.

– Tuotekehitys on myös suunnitellut uutta kalustoa, joka esitellään näillä näkymin Elmiassa, Sami lupailee.

Itävaltaan kuormataan paketti metallipyörillä. Renkaat kiinnitetään kohdemaassa.

Uusien metsäperävaunumallien pankot ovat siirrettävät. Koko pankkorunko on suunniteltu uusiksi, niin että puoliskot ovat identtiset ja puoliskot hitsataan yhteen. Liukuesteet ovat nyt vakiona.  

Lue seuraavaksi