Uutiset

Yleinen

Farmari 2013

Agritekin valikoimista esillä oli uutuus Suomessa. New Holland T7.270.

Rotatotorin maahantuomien Merlon kurottajien jälleenmyyjäverkosto on piristänyt kurottakauppaa. Nyt maatilataustaistaisia asiakkaita  palvellaan heidän omalla alueella. Ensimmäiset kurottajat on toimitettu jälleenmyyjäketjun kautta asiakkaille. 

Merlon Agri-kurottajiin voidaan kytkeä perävaunu tai työlaite.

Okxan valikoimiin on suunniteltu uusi järeä paalipihti.

Dynasetin hydrauliikalla tomivat lisälaitteet voidaan kiinnittää mihin tahansa työlaitteeseen, jossa on hydrauliikka. 

Viljasiiloista ei haluta tehdä turhaan korkeita, mutta viljan lapiointi siilon pohjalla ei ole mukavaa hommaa. Jussi-tuotteella oli esillä suppilo ruuville, jossa korkeusvaatimus on minimissään.

Vervaetin osastolla oli esillä vetotraktori ja lietteenlevitin. Lietteenlevitys on yhä useammin urakoitsijan hommaa. Jotta liete saadaan levitettyä oikeaan aikaan, pitää sekä levittimet että kuljetusketjun olla kunnossa.

Finncontin harmaa polttoainepossu on saanut rinnalleen punaisen possun. 

Pel-tuote osti Livakan tuotemerkin ja tuotannon. Livakan lietevaunuja on tarjolla kaksi- ja kolmeakselisena. 

Pel-tuote esitteli KoneAgriassa uuden kivipoimurin, jonka kitaan sopii isommat kivet. Rumpu nousee hydraulisesti, jos kivikoko kasvaa. 

Seppo Kuisman Kire-perävaunuissa on saatavilla aisajousitus, jossa on kumityynyt. Perävaunun jarrut  saadaan toimimaan sähköllä ilman vaijereita. 

FinTempo oli esillä Agri-Kymin osastolla. Uudessa perävaunussa on monia hyviä ominaisuuksia. Kuormauskorkeus on matala, laidan yläreuna on terävä, jolloin laidan päällä oleva tavara ei varise tielle jne. 

Metallipalvelu Hartikaiselta oli esillä kaksi uutuutta. Uusi lumilinko, josta on tulossa Urakointi Uutisiin myös autenttiset lumikuvat viime keväältä syksyn aikana. Taustalla uusi paalivaunu, jolla saadaan kätevästi kerättyä paalit pellolta ”tuubiin”.

Avantin R-sarja, jossa istutaan takarungolla, esiteltiin Farmarissa ensimmäistä kertaa Suomessa. Avantin runkonivel ei ole kiertyvä. Kuormaimen paino on jakaantunut lähes tasan akseleiden kesken, eikä takana tarvita lisäpainoja kuten perinteisessä mallissa.

Konetan Terra-Gatoreista oli esillä trailer versio, jossa kuljetuskapasiteetti on suurempi kuin 4-pyöräisessä versiossa.Lue seuraavaksi