Uutiset

Yleinen

EU-parlamentti palkitsi Helsingin Energian ekotehokkaan yhteistuotannon

Helsingin Energian hanketta ”Ekotehokasta kaupunkienergiaa yhteistuotannolla” kuvailtiin näin: Helsingin Energia on ainutlaatuinen ja maailman johtava yhteistuotannon ja energiatehokkuuden osaaja. Yhteistuotannolla lämmitetään pääkaupunki ja samalla tuotetaan sähköä valtakunnan verkkoon. Noin 93 % Helsingin rakennuksista lämmitetään yhteistuotannon kaukolämmöllä. Yhteistuotannon hyötysuhde polttoaineen käytössä ylittää 90 %.

Sähkön ja kaukolämmön lisäksi Helsingin Energia tuottaa kaukojäähdytystä esimerkillisellä tavalla – Helsingin Energian malli onkin hyväksytty EU:ssa parhaaksi mahdolliseksi teknologiaksi – best available technology (BAT). Kesällä käyttämättä jäävä kaukolämpö hyödynnetään kaukojäähdytykseen sen sijaan, että lämpö johdettaisiin mereen. Kaukojäähdytys lisää vastapainevoimalaitosten tehokkuutta entisestään.

Tunnustusta yhteistuotannolle myös kansainvälisen energiajärjestön IEA:n maaraportissa

EU-parlamentin lisäksi Helsingin Energian sai tänä vuonna tunnustusta myös IEA:lta (International Energy Association). Tämä kansainvälinen puolueeton energiajärjestö on julkaissut maakohtaisen katsauksen Suomen kaukolämmityksen- ja jäähdytyksen tuotannosta.

IEA:n raportti antoi Suomelle korkeimman mahdollisen pistemäärän ja nosti raportissaan esiin Helsingin Energian hienona esimerkkitapauksena. Helsingissä tuotetaan samassa prosessissa kaukolämmitystä, -jäähdytystä ja sähköä suuressa mittakaavassa.

IEA:n raportti (pdf)

Lähde: Helsingin energia – tiedotteet

Lue seuraavaksi