Uutiset

Yleinen

ET: Turpeen energiakäyttö tärkeää myös jatkossa

– Strategia linjaa turpeen suomalaisen energiajärjestelmän tärkeäksi polttoaineeksi pitkälle tulevaisuuteen. Samalla strategia antaa hyvät lähtökohdat suoluonnon suojeluun ja ennallistamiseen, toteaa strategiatyöryhmässä Energiateollisuutta (ET) edustanut johtaja Jari Kostama.

Energiateollisuus (ET) näkee strategian tavoin turpeen suomalaisen energiajärjestelmän tärkeänä polttoaineena pitkälle tulevaisuuteen.

– Koska Suomen energiankulutuksesta noin 70 prosenttia on tuontienergiaa, polttoainehuollon omavaraisuuden ylläpito on tärkeää. Turpeen osuus kaukolämmön ja yhdistetyn lämmön ja sähköntuotannon polttoaineista on ollut pitkään noin 20 prosenttia, hän sanoo.

ET:n mielestä turpeen käyttö varsinkin Sisä-Suomen kaupunkien lämmitysvoimalaitosten polttoaineena on niin merkittävä, että sen saatavuus on turvattava pitkälle tulevaisuuteen. Strategia turvaa Kostaman mukaan kotimaisen energian saatavuuden näillä alueilla.

Kostaman mielestä turpeen käyttö pitää säilyttää vähintään nykytasolla sekä polttoteknisistä syistä että kotimaisuutensa ja toimitusvarmuutensa ansiosta.

– Nyt onkin olennaisen tärkeää, että kaikki osapuolet – viranomaiset, asiantuntijat, elinkeinoelämä ja myös ympäristöjärjestöt – sitoutuvat strategian toimeenpanoon, Kostama sanoo.

Energiateollisuuden tiedote

 

Lue seuraavaksi