Uutiset

Työkoneet

Ensimmäinen Suomessa suunniteltu ja valmistettu vastapainotrukki Roclalta

Rocla
 
 
 
   
 

Sähköinen Cat-vastapainotrukki tietää, mitä kuljettaja haluaa- Ensimmäistä kertaa Roclan yli 70-vuotisen historian aikana Järvenpäässä sijaitseva tuotekehitys ja tuotanto ovat suunnitelleet ja valmistaneet oman sähköisen vastapainotrukkimalliston. Uudet Cat EP25-35N 80V vastapainotrukit on suunniteltu vaativaan sisä- ja ulkokäyttöön.Trukkien käyttökokemus on erinomainen: trukki mukautuu hallitusti kuljettajan ajotapaan – liikkeelle lähtö, ajo ja lastinkäsittely on aina sujuvaa ja turvallista.

Sähköisiä varasto- ja automaattitrukkeja pitkään valmistaneelle Roclalle uusi vastapainotrukkimallisto on merkittävä virstanpylväs. Sähköisten vastapainotrukkien valmistus aloitettiin yrityksessä jo viime vuonna, ja nyt linjalta valmistuu ensimmäiset talossa suunnitellut omat mallit, joissa kuljettajan ajomukavuus on omaa luokkaansa. Trukkien ainutlaatuiset ominaisuudet perustuvat syvälliseen käyttäjätutkimukseen, minkä tuloksena on syntynyt useita kuljettajan työtä helpottavia innovaatioita.    

Uuteen Cat-vastapainotrukkimallistoon on kehitetty markkinoiden edistyksellisin nelipyöräohjaus kahdella ajomoottorilla (dual drive), mikä tekee trukista todella ketterän. Se ohjautuu yli 100 astetta kääntyvien takapyörien ansiosta ahtaassakin tilassa vaivattomasti. Myös peruutettaessa kääntyminen tapahtuu välittömästi ilman puskemista. Tämän ainutlaatuisen innovaation ansiosta trukin pito ja ketteryys on markkinoiden paras tässä kokoluokassa.

Uusi mukautuva ajojärjestelmä ei ainoastaan tee ajamisesta ja lastinkäsittelystä erittäin luonnollisen tuntuista, vaan tuntuu tietävän, miten kuljettaja haluaa trukin käyttäytyvän eri tilanteissa. Kuljettaja huomaa trukin paremman hallittavuuden matalissa ajonopeuksissa ja tarkkuutta vaativissa nostotehtävissä, mutta toisaalta trukki muuttuu tarvittaessa erittäin nopeaksi ja tehokkaaksi hyödyntäen koko suorituskykyään.

Kaarrehidastus, mikä vähentää automaattisesti ajonopeutta kaarteissa, on toinen esimerkki trukin mukautumisesta ajon aikana. Kaarrehidastus toimii niin luonnollisesti, että kuljettaja ei tunne äkillistä heilahdusta tai muutosta trukin käyttäytymisessä lisäten kuljettajan turvallisuutta ja mukavuutta.

Myös trukin ohjaamo on suunniteltu käyttäjälähtöisesti: trukkiin on erityisen helppoa nousta ja poistua suuren askelman, tukevan käsikahvan ja trukin ergonomisen kaarevan muotoilun ansiosta. Älykkäästi muotoillut etupaneeli ja vastapaino varmistavat kuljettajan esteettömän näkyvyyden sekä eteen että taakse. Ainutlaatuinen mukautuva ajo- ja ohjausjärjestelmä uudella käsinojalla, värinäytöllä ja polkimilla reagoi käyttäjän liikkeisiin tarkasti ja odotetusti, minkä ansiosta käyttäjällä on täysi kontrolli trukkiin. Ergonominen ja säädettävä käsinoja ja sormien luonnollista liikettä mukailevat maston ohjaimet lisäävät työskentelymukavuutta. Kirkas ja terävä värinäyttö kertoo trukin tilasta helppotajuisesti symboleilla ja käyttäjän omalla kielellä. Tilavassa jalkatilassa trukin polkimet on sijoitettu riittävän pieneen kulmaan lattiasta, joten käyttäjän jalka lepää ajaessa mukavassa asennossa, mikä vähentää nilkkaan kohdistuvaa rasitusta.

Käyttäjä voi säätää koneen nopeutta, kiihtyvyyttä ja jarrutusta käyttökohteen mukaisesti kahden esiohjelmoidun asetuksen, eco ja pro, avulla. Myös kokemattomamman kuljettajan on helppo käyttää trukkia valitsemalla energiaa säästävän, jouhevamman toiminta-asetuksen. Trukkiin on mahdollista säätää myös kuljettajakohtaiset asetukset.

Cat EP25-35N 80V -mallistoon kuuluu viisi eri mallia, joista kaksi kompaktimallia, jotka nostavat 2500, 3000 tai 3500 kg kuormat vaivatta aina 7 metriin asti. Kaikissa malleissa on vakiona edellä mainittujen ominaisuuksien lisäksi myös automaattinen seisonta- ja mäkijarru sekä huoltovapaat öljykylpyjarrut. Optioina on saatavana muun muassa sivuttainen akunvaihto, automaattinen ajo- ja kallistusnopeuden alennus, sekä automaattinen kallistuksen keskitys.

TP

Lue seuraavaksi