Uutiset

Yleinen

Ensimmäinen Suomeen myyty Claas-traktori luovutettiin omistajalle

Hilsdahlin Kartanon isäntä Hannu Vuorikko kätteli viime vuoden syyskuussa Suomen ensimmäiset CLAAS-traktorikaupat ja tiistaina 16.2. oli aika vastaanottaa uusi kone Lahden K-maataloudessa. Syksyllä AXION 830 –mallin traktorin varustelua valittaessa haluttiin ottaa huomioon viljatilan tarpeet ja runsaasta varustevalikoimasta löytyikin juuri tilan tarpeisiin sopiva kokonaisuus.

Konekesko Oy julkisti elokuun 2015 alkupuolella CLAASin kanssa solmimansa pitkäaikaisen jakelusopimuksen, jonka myötä CLAAS-traktorit tuotiin Suomen markkinoille. CLAAS-edustus Keskolla on ollut jo vuodesta 1992 ja CLAAS-traktoritkin ovat olleet edustettuna Baltian maissa vuodesta 2004, joten siinä mielessä mistään uudesta asiasta ei ole kyse, mutta Suomen markkinoille uusia merkkejä tulee harvakseltaan.

Myyty traktori on mallia AXION 830 ja koneeseen valittiin varusteet viljatilan tarpeita ajatellen. Varusteiksi valittiin mm. 50 km/h laatikko, 9 kpl hydraulisia sähkölohkoja, etunostolaite, runsaasti lisävaloja ja HEXACTIV -vaihteistoautomatiikka kahdella kierroslukumuistilla.  ”Tänä päivänä on oleellista, että tilan tarpeet otetaan sopivaa konetta ja varusteita valittaessa huomioon. Vaihtoehtoja on valtava määrä, joista voi valita juuri omalle tilalle sopivan kokonaisuuden ja näin ollen ei tarvitse maksaa turhasta”, kommentoi Vuorikko.

Hilsdahlin Kartanon päätuotantosuuntana on viljanviljely ja maita on kaiken kaikkiaan n. 250 hehtaaria. Tila sijaitsee Pakaalla Orimattilassa. Kartanon historia ulottuu 1400-luvulle asti ja Vuorikko on omistanut tilan 1990-luvulta lähtien, joten neljännesvuosisata on takana jo nykyisenkin omistajan hallinnassa.

Lue seuraavaksi