Uutiset

Yleinen

Ennakkoluulotonta yritystoimintaa Porvoossa New Hollandin avulla

Porvoolainen Bosgård Oy on tänä vuonna perustettu maatalousyritys, jonka monipuolinen toiminta perustuu luonnonmukaisiin periaatteisiin. Tilalla on vapaana puhtaassa ympäristössä laiduntava 250-päinen Charolais-karja, josta tuotetaan huippulaadukasta ja herkullista pihvilihaa, makkaroita sekä jauhelihaa.  Ison karjan ruokintaan ja hoitoon vaaditaan korkeatasoinen konekanta ja Bosgårdissa onkin panostettu New Hollandin tuotteisiin, joista uusimpana tilalla ahkeroi New Holland LM5040 Plus -kurottaja. Kurottaja, kuten myös suurin osa traktoreista, on hankittu leasing-sopimuksella, mikä takaa huolettomia työtunteja sekä kustannusten tarkan hallinnan.

Ulottuvuutta riittää, sillä nostokorkeus New Hollandissa on komeat 6,1 metriä ja nostovoimaakin on 3 500 kiloa. Puomin liikkeet ovat 25 prosenttia edeltäjiään nopeammat. Bosgårdin kartanossa kurottaja on todellinen monitoimityökone. Sen avulla hoidetaan rehujen sekoitus, kuivitus, rehun jakelu, lannan poisto sekä maatilan monipuoliset lastaustyöt. Tunteja koneelle tulee vuosittain komeat 1 100–­1 200 ja tähän saakka New Holland on suoriutunut vaadituista tehtävistä ilman moitteen sanaa.

Kuljettajan mukavuuteen ja turvallisuuteen on kiinnitetty erityishuomiota. Näkyvyys ohjaamosta on puomin matalan nivelöinnin ja alhaalla sijaitsevien lokasuojien ansiosta loistava.

Uuden ulkonäön lisäksi mukana on yli 50 parannusta, kuten vahvistetut puomit, järeämpi voimansiirto ja parempi ajotuntuma. Näin on saavutettu lisää kestävyyttä, suorituskykyä sekä mukavuutta. Ohjaamo on entistä hiljaisempi ja työskentelymukavuuden takaavat vakiona tulevat ilmastointi sekä ilmajousitettu istuin. Moottorin toimivuuden vaativissa, usein pölyisissä olosuhteissa takaavat tehokas imusuodatin sekä uusi jäähdytinpaketti, johon on lisävarusteena saatavilla automaattisesti epäpuhtaudet poistava kääntyvä tuuletin.

Bosgårdin isäntä Aarne Schildt on ennakkoluuloton ja innovatiivinen uuden polven maanviljelijä, jonka toiminnassa luonnonmukaisuus ja monipuolisuus ovat etusijalla.

Tila on siirtymässä täysin luomutuotantoon ja ensi vuoden aikana on tavoitteena saada luomumerkki käyttöön. Ensi vuonna tilalle rakennetaan uusi navetta, jonka jälkeen emolehmien määrä nousee 125 kappaleeseen. Peltopinta-alaa tilalla on 270 hehtaariaja viljelyksessä on nurmen lisäksi kauraa sekä härkäpapua. Bosgårdin isännän Aarne Schildtin kunnianhimoisena tavoitteena on pitkällä aikavälillä saavuttaa täydellinen energiaomavaraisuus, mikä onnistuu bioenergian avulla.

Aarne Schildtille New Holland on tuttu merkki jo vuosien takaa ja tällä hetkellä tilalla on yksi oma ja kolme leasing-sopimuksella hankittua New Holland -traktoria. Leasing sopii menetelmänä Schildtille hyvin, sillä se helpottaa pitkälle vietyä suunnitelmallisuutta ja antaa tilaa muille investoinneille. ”Kaikille ei leasing tietenkään menetelmänä sovellu, mutta Bosgårdille tapa soveltuu loistavasti”, tiivistää Schildt. Schildt onkin valinnut konepuolella yhteistyökumppaneikseen useimmiten New Hollandia maahantuovan Agritek Oy:n sekä Itä-Uudellamaalla merkkiä edustavan askolalaisen Vakkolan Kone Oy:n. Vakkolan Koneen Timo Tuutti henkilökuntineen on hoitanut tarvittavat varaosapalvelut kelloon katsomatta todella nopealla aikataululla ja samoin huolto- ja takuuasiat ovat aina sujuneet ongelmitta.

Kappale kauneinta Suomea. Bosgårdin kartano sijaitsee Porvoossa idyllisellä maaseudulla, mutta kuitenkin vain lyhyen ajomatkan päässä pääkaupunkiseudun asutuskeskuksista. Tämä antaa kartanolle loistavan mahdollisuuden kehittää maatilamatkailua sekä huippuluokan ruokien suoramyyntiä.

Suoramyynnin lisäksi Bosgårdissa on tarjolla erinomaiset kokous- ja juhlatilat ruokailuineen ja esimerkiksi pääkaupunkiseudun lapsille järjestetään hauskoja ja mielenkiintoisia tutustumiskierroksia maatilan toimintaan. Ensi vuonna myös kahvila sekä kauppa aloittavat toimintansa ja ravintola- ja majoitustoimintaa tullaan kehittämään täydentämään kartanon palveluja.



Lue seuraavaksi